5 Alternatieven voor Dropbox

dropbox alternatieven
Alternatieven voor Dropbox

Ben je op zoek naar een alternatief voor Dropbox? Wij hebben 5 alternatieven voor Dropbox geselecteerd. Bij het selecteren zijn we op zoek gegaan op basis van opslagcapaciteit, beveiliging en zoekrakende bestanden. Nu de NSA in al onze bestanden kan kijken, is het belangrijk dat je goed weet wat er met je bestanden gebeurt. Dropbox heeft meer dan 100 miljoen gebruikers en is een erg populaire cloudopslag. Van alle gebruikers is 40% bezorgd om de beveiliging en vindt 25% dat er te weinig opslagcapaciteit is. Vervelende bestandssynchronisatie en trage responstijden zijn van mindere zorg. Des te meer redenen om goed te kijken naar alternatieven voor Dropbox.

5 Alternatieven voor Dropbox

spideroak-logo-cloud

1. SpiderOak

SpiderOak geeft aan dat zij geen sleutel hebben tot jouw data (zero knowledge encryptie). Hun grootste selling point zijn de privacy maatregelen. Je krijgt hier net als bij Dropbox 2 GB aan dataopslag. Erg fijn is dat je toegang hebt tot oudere versies van bestanden en zelfs verwijderde bestanden zijn toegankelijk. SpiderOak is beschikbaar voor Mac, Windows, Linux, iOS en Android.

Google drive alternatief2. Google Drive

Als je een account hebt bij Google dan heb je automatisch recht op 15 GB opslagcapaciteit. Deze is te gebruiken voor alle diensten van Google. Een voordeel hiervan is dat alle apps bij hetzelfde bedrijf zijn ondergebracht. Zo kun je snel wisselen tussen je e-mail en de bestanden in de cloud. Google heeft een eigen tekstverwerker en PDF-bestanden kunnen geopend worden. Het is dus meer dan alleen bestanden hosten in de cloud. Het is werken in de cloud. Helaas komt Google komt regelmatig negatief in het nieuws met privacykwesties.

dropbox alternatief3. Skydrive OneDrive

OneDrive, voorheen Skydrive geeft 5GB opslagcapaciteit. Om meer opslagcapaciteit te verkrijgen betaal je $25 per jaar voor 50 GB extra, 1TB kost $69 per jaar en voor de echte grootverbruiker is er 5TB voor $99 per jaar. De bestanden mogen maximaal 2 GB groot zijn. Er is een goed werkende koppeling tussen het Office pakket en OneDrive. Alle documenten zijn online te bewerken met een goed werkend Office pakket. De koppeling tussen Office en de diepe integratie met Windows vormen het grote voordeel van OneDrive.

https://www.youtube.com/watch?v=DaWw0zLT67E

stack logo - alternatieven voor dropbox4. TransIP Stack

STACK biedt online opslag waarmee je al jouw bestanden kan opslaan, synchroniseren en delen! Al jouw bestanden staan veilig en versleuteld in Nederland, waar de Nederlandse wetten van toepassing zijn. Wel zo’n veilig gevoel. Op het moment zijn er 2 smaken: 10TB of 2TB

dropbox alternatieven

5. Doe het zelf. Bouw een NAS (network array storage)

Je kunt natuurlijk ook je eigen cloud hosten. Je bent dan alleen gelimiteerd door de spullen die je aanschaft of door de software op de server. Bij het zelf hosten van je cloud heb je geen last van Amerikaanse bedrijven die graag in jou gegevens willen neuzen. Wel heb je een goede verbinding nodig die 24/7 beschikbaar is. Synology biedt goede mogelijkheden voor starters die weinig technische kennis hebben.

Meer weten over de cloud?

[infonu keyword=”cloud” output=3 start=1]