Een bedrijfslening geeft ondernemers ruimte

bedrijfslening geeft ondernemers - bedrijfslening

Een bedrijfslening geeft ondernemers ruimte

Wanneer je een bedrijf hebt en je wilt met het bedrijf uitbreiden, maar het is financieel niet mogelijk, dan kan een bedrijfslening uitkomst bieden. Wanneer je gaat onderzoeken waar je een bedrijfslening kunt krijgen, merk je dat het aanvragen vaak een complex en moeilijk proces is. Ook voor jezelf moet je niet over een nacht ijs gaan. Je moet vooraf weten waar je aan toe bent als je een lening aangaat om je bedrijf uit te kunnen breiden. Wanneer je op zoek gaat naar een bedrijfsfinanciering, dan kun je daarbij kiezen uit een zakelijke lening en een zakelijk krediet.

Hoe kom je aan geld voor een eigen bedrijf?

Wanneer het je droom is om met een eigen bedrijf te beginnen, moet je daar eerst goed over nadenken. Het is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Je moet daarvoor de nodige papieren hebben, een bedrijfsruimte en vooral niet te vergeten het startkapitaal. Het startkapitaal is voor velen, die een bedrijf willen beginnen, het grootste struikelblok. Er zijn wel verschillende manieren om aan geld te komen, maar je moet ze tegen elkaar afwegen welke manier voor jou het beste is. Je zou ook eerst na kunnen gaan of je bij een bank een krediet kunt krijgen. Als dat niet lukt, dan moet je andere manieren bedenken om aan geld te komen.

Wat kan ik zakelijk lenen?

Een zakelijke lening kun je kiezen als investering in het bedrijf. Het is de economische levensduur van de investering die de looptijd van de lening bepaald. De maandelijkse kosten bij een dergelijke lening blijft hetzelfde, omdat het rentebedrag vast is. Aan het einde van de looptijd blijft er geen restschuld over. Het is mogelijk dat je bij een bedrijfsfinanciering in aanmerking komt voor een rentekorting en  gebruik kan maken van garantiemogelijkheden.

Hoe bereken je een zakelijke lening?

Je kunt eenvoudig met een calculator berekenen wat de totale kosten zijn van de zakelijke lening die je zou willen afsluiten. Hiervoor moet je als ondernemer ten eerste het geleende bedrag invullen, daarna de rentevoet, de looptijd en de eventuele startpremie. Ook de maandelijkse kosten moeten worden ingevoerd. Wanneer je dat allemaal gedaan hebt weet je wat je maandelijkse bedrag is dat je moet aflossen.

Alternatieve manieren om aan geld te komen

  • Rondvragen: Op de eerste plaats zou je aan vrienden en familie kunnen vragen of ze belangstelling hebben om in je bedrijf te investeren. Je zou bij hen kunnen lenen of vragen of ze garant willen staan bij een bank waar je wilt lenen. Het voordeel van een dergelijke lening is dat ze moeilijk kunnen weigeren, maar als het misgaat kan de relatie behoorlijk verslechteren.
  • Crowdfunding: Ook wordt tegenwoordig veel aan crowdfunding gedaan. Hierbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk onbekende particulieren enthousiast te maken voor je idee om een eigen bedrijf te starten. Wanneer ze geld geven, dan krijgen ze daarvoor ook wat voor in de plaats terug.
  • Sparen: Voordat je wilt gaan starten met een eigen bedrijf kun je eerst gaan sparen. Wanneer je voldoende gespaard hebt, kun je alles in orde maken om je eigen bedrijf te starten.

Er zijn veel meer mogelijkheden om aan geld te komen die allemaal niet even gemakkelijk zijn. Daarbij kun je denken aan een of meerdere privé-investeerders, krediet van leveranciers, bepaalde bezittingen verkopen en zo kun je nog wel even doorgaan. Voordat je echter met je eigen bedrijf wilt starten, moet je vooraf alles goed op papier hebben staan. Neem daarvoor je tijd en werk een businesscase uit om (globaal) te zien hoeveel geld je nodig hebt.

Meer informatie over een bedrijfslening

[infonu keyword=”bedrijfslening” output=2]