Kan je zonnepanelen zakelijk kopen?

zonnepanelen zakelijk kopen - zonnepanelen zakelijk

Kan je zonnepanelen zakelijk kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Als je ook maar enigszins een dak hebt met redelijke afmetingen, zijn zonnepanelen al mogelijk. Natuurlijk praten we hier over nogal een investering. Maar feit is ook dat je die langzaam, maar heel zeker gaat terugverdienen. En op termijn maak je gewoon simpelweg winst!

Bijna iedereen denkt bij zonnepanelen aan privésituaties. Maar waarom zouden we alleen privé over zonnepanelen nadenken, terwijl dat ook zakelijk kan? We geven je graag antwoord op de vraag die vaak wordt gesteld: kan ik ook zonnepanelen zakelijk aanschaffen?

Kosten zakelijke zonnepanelen

Het antwoord op de laatste vraag is gelukkig, en uiteraard, ja. Je kan zeker ook zakelijk zonnepanelen kopen. Qua kosten moet je ongeveer rekening houden met zo’n 225 tot 250 euro per vierkante meter. Heb je dus op jouw kantoor of bedrijfshal een dak waarop je 100 vierkante meter zonnepanelen wil installeren, dan kom je uit op een investering van 22.500 à 25.000 euro.

Dat is inderdaad een flink bedrag, maar dat hoef je niet helemaal zelf op te hoesten. De overheid betaalt een stuk mee. En je gaat dus geld verdienen met jouw zonnepanelen zakelijk.

Hoeveel subsidie zit er op zakelijke zonnepanelen?

De subsidie die je kunt aanvragen voor jouw zakelijk aangeschafte zonnepanelen is afhankelijk van het gezamenlijke piekvermogen van jouw zonnepanelen. Per kW gezamenlijk piekvermogen krijg je 125 euro subsidie.

Teruggave btw zonnepanelen voor kleine ondernemers

Kleine ondernemers hebben nog meer voordeel als ze besluiten tot het laten aanbrengen van zonnepanelen zakelijk. Ze mogen namelijk de betaalde btw over zowel het materiaal als de arbeid terugvragen aan de Belastingdienst. Dit kan via de KOR, de kleine ondernemersregeling.

In hoeveel jaar schrijf je zonnepanelen af?

Net als bij elke andere investering in jouw bedrijf mag je ook voor zonnepanelen kiezen voor jaarlijkse afschrijving. Daarbij is dan altijd de vraag: in hoeveel jaar schrijf ik ze af? Dat bepaal je als bedrijf natuurlijk niet zelf. Daar zijn wettelijke en fiscale regels voor. De fiscus schrijft voor dat je zonnepanelen zakelijk in 20 jaar mag afschrijven. In principe gaan ze natuurlijk langer mee, maar je dient je bij het afschrijven van jouw zakelijke zonnepanelen aan deze termijn van 20 jaar te houden.