5 Cryptomunten om in 2022 in de gaten te houden

cryptos verwachting 2022 - crypto

5 Cryptomunten om in 2022 in de gaten te houden

Nadat Bitcoin in 2009 werd gelanceerd, werden cryptocurrencies gedurende lange tijd bestempeld als slechts een ‘hype’. Inmiddels leven we ruim 13 jaar later en de cryptomarkt is groter dan ooit – en nog altijd groeiende. Elk jaar worden de grenzen van cryptocurrencies verlegd door de komst van verschillende revolutionaire ontwikkelingen. Hoewel men steeds betere oplossingen weet te vinden op problemen als schaalbaarheid en milieubelasting, valt er nog genoeg te winnen. Benieuwd naar welke cryptocurrencies in 2022 op de radar van verschillende experts staan? Hieronder vind je de cryptocurrencies die je dit jaar zeker niet uit het oog mag verliezen.

Inhoudsopgave: 5 Cryptomunten om in 2022 in de gaten te houden

* Onderstaande lijst is niet gerangschikt op potentie.

1. Bitcoin

Oké, toegegeven: het is een ontzettende cliché. Desalniettemin is Bitcoin (BTC) vandaag de dag nog dé meest relevante cryptocurrency op de markt. Feit is namelijk dat de hele cryptomarkt waarschijnlijk niet tot ontwikkeling was gekomen wanneer deze crypto nooit was opgericht. Het is de ‘moeder der crypto’s’ en dat merk je ook aan de koers van BTC. Neemt het vertrouwen in cryptocurrencies in zijn algemeenheid toe, dan zal dit leiden tot een koersstijging van Bitcoin. Neemt het vertrouwen af, dan zal het omgekeerde gebeuren. Omdat het nog altijd de verwachting is dat de cryptomarkt ook in 2022 in trek zal zijn, is de kans best aanwezig dat Bitcoin hier in positieve zin op zal reageren.

2. Ethereum

Ethereum (ETH) is de crème de la crème van de cryptomarkt, samen met Bitcoin. Er is echter een groot verschil. Ethereum legt de nadruk op een breed scala aan toepassingen. Je kunt denken aan gedecentraliseerde financiën (De-Fi), NFT’s, en vele andere toepassingen. De markt voor NFT’s was eind 2021 al geëxplodeerd in populariteit. Als die zich blijft ontwikkelen, zal Ethereum daarvan profiteren. Ethereum kopen, ook in 2022, is daarom altijd verstandig!

3. VeChain

Welke cryptocurrency gaat stijgen dit jaar weet eigenlijk niemand zeker, maar VeChain (VET) maakt een redelijke kans. VeChain is een cryptocurrency die zich bevindt binnen de niche van supply chain management. Dit project heeft tot doel het creëren van een gigantisch ecosysteem waarbinnen producten binnen verschillende supply chains kunnen worden gevolgd. Uiteindelijk zouden verzendingen transparanter en sneller moeten kunnen plaatsvinden. Omdat er anno 2022 nog altijd veel (online) besteld wordt, is de kans aanwezig dat VeChain hiervan kan profiteren. Feit is in ieder geval dat VeChain aardig grote stappen zet binnen een industrie die al een tijdje amper innovatie gewend is.

4. Cardano

Cardano (ADA) is een crypto die op het eerste gezicht veel weg heeft van het ultra-populaire Ethereum (ETH). Voordat je echter Ethereum gaat kopen, dien je écht even te kijken naar de voordelen van Cardano. Cardano maakt gebruik van een wetenschappelijke visie op blockchain technologie. Dit heeft geresulteerd in een goed doordacht project van hoge klasse. Deze wetenschappelijke visie zie je niet terug bij Ethereum. Daarnaast maakt Cardano gebruik van een efficiënte architectuur. Het werkt namelijk met twee lagen. Een van die lagen wordt gebruikt voor de verwerking van transacties, terwijl de andere smart contracts bewaart. De behoefte aan de diensten van Cardano zal naar waarschijnlijkheid ook in 2022 blijven bestaan.

5. Litecoin

Litecoin (LTC) is zeker een cryptocurrency om te overwegen voor 2022. Deze zal dan ook terug te vinden zijn in veel lijsten omtrent de verwachting voor stijgende cryptomunten. Litecoin werd al in 2011 gelanceerd en had als doel om een vlotte en goedkope crypto naar de markt te brengen. Hoewel de initiële doelstelling van Litecoin (het vormen van een betaalmiddel) niet helemaal de (dagelijkse) realiteit is geworden, wordt deze crypto nog altijd gezien als het zilver van de cryptomarkt. Litecoin is dan ook interessant voor investeerders die in 2022 op zoek zijn naar een ‘hodl’.

Bonus: Ripple

Waar moet je op letten bij het kopen van crypto? Laten we beginnen bij het nakomen van gestelde doelen. Het klinkt misschien ietwat neerbuigend, maar veel cryptocurrencies leven vandaag de dag in een fictieve realiteit. Veel doelstellingen uit whitepapers blijven slechts dromen. Ripple (XRP) daarentegen, laat zien dat het ook anders kan. Deze cryptocurrency wordt vandaag de dag namelijk veelvuldig gebruikt in de praktijk. De gebruikers zijn overigens niet slechts wat nerds op zolderkamers, maar ook daadwerkelijk grote banken en financiële instellingen. Het algemene advies is: vermijd pump en dump munten en zoek naar cryptocurrencies die ook écht praktische toegevoegde waarde kennen. Ripple toont op dat vlak een goed begin.