Hoe moet je veilig een elektrische step besturen?

veilig elektrische step

Elektrische steps zijn geweldig, maar pas altijd op!

Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met je elektrische step en de bediening ervan. Leer je step kennen voordat je gaat rijden. Zoek het gaspedaal, de remmen, de lichten en de claxon.

Voordat je met je step de weg op gaat, moet je eerst voelen hoe hij werkt in een beschermde omgeving zoals een parkeerplaats. Je moet vertrouwd raken met het gebruik van het gaspedaal en de remmen.

Als je extra voorzichtig wilt zijn, kun je jouw step op de proef stellen zonder de motor aan te zetten, door hem op dezelfde manier te gebruiken als een conventionele kick step. Dit kan je een nuttig inzicht geven in hoe de remmen, de besturing en de algemene balans aanvoelen.

Tot slot, zorg ervoor dat je vertrouwd bent met de mechanismen waarmee je step kan worden opgevouwen voordat je deze gebruikt. Je zult ongetwijfeld een opvouwbare stuurpen hebben, en mogelijk ook een opvouwbaar stuur, afhankelijk van het type step dat je bezit. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met het proces om altijd veilig de weg op te gaan.

Steeds populairder in grote steden

In de afgelopen jaren zijn elektrische steps een populair vervoermiddel geworden in veel steden over de hele wereld, denk bijvoorbeeld aan de elektrische step in België, hier zijn ze niet meer weg te denken.

Ze zijn een handige en leuke manier om je te verplaatsen, maar het is belangrijk om te onthouden dat het ook gemotoriseerde voertuigen zijn die bepaalde risico’s met zich meebrengen. Hier volgen enkele tips over hoe je veilig op een elektrische step kunt rijden.

Draag een helm

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen bij het besturen van een elektrische step is het dragen van een helm. Een helm beschermt je hoofd bij een val of botsing. Het is ook belangrijk om andere beschermende kleding te dragen, zoals elleboog- en kniebeschermers, om het risico op letsel te verminderen.

Wees zichtbaar

Omdat elektrische steps kleiner zijn dan auto’s, is het belangrijk dat je zichtbaar bent voor andere automobilisten. Draag overdag felle kleding en ’s nachts reflecterende kleding. Je moet ook verlichting op je step hebben, zodat je bij weinig licht zichtbaar bent.

Volg de verkeersregels

Net als bij het besturen van een auto, moet je bij het besturen van een elektrische step aan de verkeersregels houden. Dit betekent het gehoorzamen van verkeerssignalen en -borden, voorrang verlenen aan voetgangers en niet op trottoirs rijden. Gehoorzamen aan de verkeersregels zal je helpen veilig te blijven en te voorkomen dat je een bekeuring krijgt.

Elektrische steps zijn geweldig, maar pas altijd op!

Elektrische steps kunnen een geweldige manier zijn om je te verplaatsen, maar het is belangrijk om ze veilig te besturen. Draag altijd een helm en beschermende kleding, wees zichtbaar en volg de verkeersregels. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je een veilige en plezierige ervaring hebt bij het besturen van een elektrische step.