Letselschade op de werkvloer: zo ga je ermee om

pexels pixabay 236151 - letselschade

Letselschade op de werkvloer kan een vervelend probleem zijn. Het kan namelijk zowel fysieke als mentale gevolgen hebben voor de werknemer. Letselschade kan om zoiets simpels gaan als van een ladder vallen, maar ook om een ongeluk met een machine gaan. Wanneer je letselschade hebt opgelopen, wil je natuurlijk gecompenseerd worden. Het is daarom ook verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Uiteraard zoek je eerst medische hulp, zodat de ernst van de verwondingen vastgesteld kan worden. Daarna is het slim om letselschade hulp in te schakelen. Dit zijn organisaties die je hulp en ondersteuning bieden bij het afhandelen van letselschadeclaims. Door zo snel mogelijk hulp te zoeken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste stappen neemt en daardoor een eerlijke compensatie voor de schade krijgt.

Een letselschade jurist inschakelen

Behalve dat je op zoek gaat naar letselschade hulp, zul je ook op zoek moeten gaan naar een letselschade jurist. Dit is een jurist die jou kan helpen bij het traject dat volgt na een ongeval op de werkvloer. Een letselschade jurist heeft namelijk alle expertise die nodig is om je te begeleiden. Zelf het hele traject doorlopen kan namelijk enorm ingewikkeld zijn en dus is een beetje hulp altijd handig. De jurist kan je helpen met het verzamelen van bewijs, zoals medische rapporten en verklaringen van getuigen, maar zullen ook namens jou met je werkgever en verzekeringsmaatschappij onderhandelen. Zo weet je zeker dat je een volledige compensatie ontvangt voor de opgelopen schade, maar ook voor de medische kosten, verlies van inkomen en eventuele kosten voor het herstel.

Houd een overzichtelijk dossier bij

Het bijhouden van een dossier en alles duidelijk documenteren is een heel belangrijk onderdeel wanneer je letselschade hebt opgelopen, omdat je dan de grootste kans hebt dat je een fatsoenlijk bedrag terugkrijgt voor de schade die je hebt geleden. In dit dossier sla je onder andere de medische verslagen en notities van je bezoeken aan de dokter op. Ook is het slim om foto’s te maken van de verwondingen en de plaats van het ongeval. Verder kun je een dagboek bijhouden, waarin je alles schrijft over wat er gebeurd is en het herstel na het ongeval. Beschrijf hierin ook duidelijk wat de impact op je dagelijks leven is. Goede documentatie dient als bewijs in je zaak en helpt je dus om een sterke zaak op te bouwen. Zo heb je een grotere kans op een goede uitkomst.

Over Drost

drost logo - letselschade

Drost Letselschade biedt hulp aan slachtoffers van letselschade. Heb je letselschade opgelopen? Dan kun je de hulp van een deskundige goed gebruiken. De experts van Drost kunnen als geen ander vaststellen, of je recht hebt op een vergoeding van jouw letselschade. Drost wikkelt jouw schade af en zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt.