Pasjeshouder vs. portemonnee: voor -en nadelen

pasjeshouder dames

Pasjeshouder vs. portemonnee: voor -en nadelen

We leven in een tijd waarin het gebruik van contant geld steeds minder populair wordt. Waarom zou je nog met een grote portemonnee rondlopen als het grootste deel van onze financiële transacties via bankpassen, creditcards en mobiele apps verloopt? Een pasjeshouder kan een stijlvol en handig alternatief zijn voor de traditionele portemonnee. In dit artikel bespreken we de voor -en nadelen van een pasjeshouder en portemonnee, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Hoeveel pasjes passen er in een Pasjeshouder?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het formaat van de pasjeshouder en de dikte van de pasjes. Over het algemeen passen er tussen de vier en twaalf pasjes in een pasjeshouder. Dit is afhankelijk van het model en het materiaal waarvan de pasjeshouder is gemaakt. Een pasjeshouder is gemaakt om alleen de belangrijkste pasjes in te bewaren. Heb je meer pasjes, dan is een portemonnee waarschijnlijk een betere optie.

Waarom een Pasjeshouder?

Een pasjeshouder heeft meerdere voordelen ten opzichte van een portemonnee. Zo is een pasjeshouder veel compacter en lichter dan een portemonnee. Een pasjeshouder past makkelijk in je broekzak of jaszak en is daardoor makkelijker mee te nemen. Daarnaast kun je in een pasjeshouder alleen de belangrijkste pasjes opbergen, waardoor je minder snel onnodige pasjes mee zult nemen.

Waar kan ik een Pasjeshouder kopen?

Pasjeshouders zijn tegenwoordig op veel plekken verkrijgbaar. Zo kun je terecht bij winkels die lederwaren verkopen, maar ook online zijn er diverse aanbieders. Er zijn verschillende soorten pasjeshouders, van leer tot aluminium en van plastic tot carbon. Ook zijn er modellen speciaal ontworpen voor dames en heren. Pasjeshouder dames zijn bijvoorbeeld vaak kleurrijk en elegant, terwijl pasjeshouder heren vaak stoer en robuust zijn. Er zijn ook unisex-modellen beschikbaar die geschikt zijn voor iedereen.

pasjeshouder furbo edited - pasjeshouder
pasjeshouder heren

Kan een bankpas tegen een magneet?

Ja, een bankpas kan tegen een magneet. Moderne bankpassen zijn meestal uitgerust met een magnetische strip aan de achterkant om gegevens te lezen. Zelfs als een bankpas in de buurt van een magneet komt, zal de magneet de gegevens op de strip niet wissen of beschadigen. Het is echter wel belangrijk om te voorkomen dat je bankpas in contact komt met andere magnetische objecten, zoals een mobiele telefoon.

Kunnen pasjes tegen wasmachine?

Nee, de meeste pasjes kunnen niet tegen de wasmachine. De meeste bankpassen en andere kaarten zijn gemaakt van plastic en kunnen beschadigd raken of volledig worden vernietigd als ze worden gewassen. Zorg er daarom voor dat je je pasjes uit je kleding haalt voordat je ze in de wasmachine doet.

Waarom heet het portemonnee?

Het woord “portemonnee” komt van het Franse woord “porte-monnaie”, wat letterlijk “draagtas voor munten” betekent. Vroeger werden portemonnees voornamelijk gebruikt om munten en papiergeld in te bewaren. In de loop der jaren is de functie van de portemonnee veranderd en zijn er veel verschillende soorten ontstaan, waaronder de moderne pasjeshouders.

Kan bankpas tegen water?

Ja, een bankpas kan tegen water, maar het is beter om te voorkomen dat je bankpas nat wordt. Als een bankpas nat wordt, kan dit de magnetische strip op de achterkant beschadigen en de levensduur van de kaart verkorten. Het is ook mogelijk dat de kaart niet meer werkt als hij nat wordt. Zorg er dus voor dat je je bankpas altijd droog houdt en bewaar hem op een veilige en droge plek in je portemonnee of pasjeshouder.

Hoe bescherm je je pinpas?

Of je nu een pasjeshouder of een portemonnee gebruikt, het is belangrijk om je pinpas goed te beschermen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je pinpas niet los in je broekzak of tas bewaart, maar dat deze altijd goed afgeschermd is. Daarnaast zijn er ook speciale hoesjes en portemonnees met RFID-bescherming verkrijgbaar, die voorkomen dat je pasjes ongewenst worden uitgelezen.