Producten uit China bestellen

40198989044 ce67d8b4b7 -
Pakketjes uit China

Hoe leuk is het als je een item online ziet dat spotgoedkoop is en voldoet aan jouw wensen? Er bestaat een grote kans dat het artikel gemaakt is en verzonden wordt uit China. Maar wat moet je eigenlijk weten wanneer je een bestelling plaatst op AliExpress, AliBaba, Ebay of een andere website die producten kan versturen uit China? Deze aandachtspunten, met tips en tricks, komen hieronder aan bod.

Waar moet ik op letten bij het bestellen van producten uit China?

Het bestellen van producten uit China is ontzettend makkelijk en soms zelfs nog handiger dan wanneer je een bestelling plaatst bij Nederlandse webshops. De meeste webshops accepteren gewoon iDeal, PayPal, Visa en/of Mastercard. Bovendien is de verzending, in tegenstelling tot veel andere webshops, bijna altijd gratis. Ook voor spulletjes die slechts een paar cent kosten, hoef je vaak geen verzendkosten te betalen. Hoge verzendkosten zijn voor veel mensen al vaak een drempel, omdat de bestelling hierdoor meteen duurder wordt en ook nog nadelig was indien het product niet bevalt.

Soms lijken de producten op Chinese webshops te mooi om waar te zijn voor hun prijs. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, maar vaak ontvang je wel waar je voor hebt betaald. Veel verkopers betalen zelfs de kosten om een pakketje terug te sturen, maar veel mensen vinden dit niet de moeite waard. Het kan namelijk enkele weken tot maanden duren voordat een pakketje arriveert, laat staan wanneer je het ook nog terug gaat sturen. Vooral verkopers op webshops als AliExpress en Alibaba geven echter veel om de tevredenheid van hun klanten, waardoor zij hun winkeltje open kunnen blijven houden. Ze staan daarom altijd open om te helpen wanneer een pakketje niet wordt geleverd binnen de gegeven termijn, of wanneer het product defect arriveert.

Producten uit china be like
Wachten op mijn pakketje uit China be like…

Over de kwaliteit van de producten lopen de meningen uiteen. Mensen zijn vaak verrast wanneer hun pakketjes uit China worden bezorgd, en de producten kapot zijn of niet lijken op de foto. Maar veelal ook niet. Zij komen vervolgens toch tot de conclusie dat ze voor slechts zeer weinig geld het gewenste product hebben gekregen.

Pakketen china
En zo gaat het heel de dag door…

Door de lage prijzen lijkt het niet meer uit te maken of het product van goede of slechte kwaliteit is en kort of lang mee gaat. Het gaat immers om het ‘hebben’. Wat vind jij daarvan?

Invoerrechten China

Een belangrijk punt om op te letten bij het bestellen uit het buitenland, is invoerrechten. Iets wat snel over het hoofd kan worden gezien, maar wel vervelende gevolgen mee kan brengen. De algemene regel die geldt bij import is dat over een pakketje met een waarde lager dan € 22 geen extra kosten betaald hoeven te worden. Koop je dus enkel telefoonhoesjes, sieraden, of andere kleine dingen, dan hoef je je hier uiteraard niet druk over te maken. Kleding of schoenen zijn bijvoorbeeld al veel sneller duurder dan € 22, en ook wanneer je meerdere items bij dezelfde verkoper besteld die los van elkaar minder dan € 22 kosten, maar bij elkaar duurder zijn dan dit bedrag lopen het risico om eruit gepikt te worden bij de douane. Importeer hiernaast geen producten die uitdrukkelijk verboden zijn, zoals namaakartikelen. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, wordt het online shoppen bij webwinkels in China een echte hobby!

Tabel: Wel of geen belastingen bij invoer betalen?

tabel invoerrechten
Bron: belastingdienst.nl

Meer informatie over producten bestellen in China

Aliexpress: Weave of nephaar kopenWe willen allemaal weleens een ander kapsel, mooie lange lokken, krullen, een sexy bob of misschien wel een pixie cut. Vandaag kort haar en morgen, morgen willen we weer mooi lang haar hebben. Weave, nep haar, biedt dan een uitkomst! In Nederland kos…Facts, 21-10-2015
AliExpress - Betrouwbaar een product uit China bestellenAliExpress - Betrouwbaar een product uit China bestellenAliExpress is een Chinese website waar je veel verschillende producten kunt kopen. De veelal goedkope producten uit China worden naar meer dan 200 landen verzonden, waaronder Nederland. Niet alle AliExpress verkopers zijn te vertrouwen, maar over het…Ruttger, 30-12-2015
AliExpress, goedkope Chinese webshopAliExpress, goedkope Chinese webshopHet label 'Made in China' wordt al snel geassocieerd met goedkope spullen. In Nederland betaalt u wel een hoger bedrag voor deze spullen dan wanneer u ze direct bij de producent vandaan zou halen. Daarom is AliExpress is het leven geroepen: een websh…Damundin, 25-05-2015