Hoe werkt iDeal

Hoe werkt iDeal?
Gemakkelijk betalen met iDeal

Online aankopen zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Net zo gemakkelijk bestel je een nieuwe schoenen vanuit je luie stoel. Kijken, bestellen, betalen en de volgende dag in huis. Dat dit zo gemakkelijk kan is mede te danken aan iDeal. iDeal maakt het mogelijk online betalingen te doen, met je eigen bankgegevens. Veilig en snel.

Hoe werkt iDeal? Na het plaatsen van je bestelling bij een webwinkel, kun je bij het afrekenen kiezen om met iDEAL te betalen. Je klikt op de iDeal-betaalknop en selecteert jouw bank. Daarna wordt je doorgeleid naar het internetbankieren van jouw bank, waar de betaalopdracht klaarstaat. Dan autoriseer je de betaling op de manier zoals je gewend bent. Het bedrag wordt nu van je rekening afgeschreven en de webwinkel wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Voordelen iDeal

Het grootste voordeel van iDeal is dat je met je eigen bankgegevens (mits je internetbankieren hebt) eenvoudig betalingen kunt doen. Als consument met internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Rabobank, SNS Bank, RegioBank, ING Bank, Friesland Bank, Triodos en Van Lanschot Bankiers kun je met iDEAL betalen zonder je daarvoor aan te hoeven melden. De transactie is altijd kosteloos en je hebt geen speciale rekening, kaart of credit card nodig.

Nadelen iDeal

Het grootste nadeel is dat alleen Nederlandse (web)winkels gebruik kunnen maken van iDeal. Voor internationale aankopen kun je betalen met pay-pal of een credit card. Misschien ook een nadeel voor de kooplustige mensen onder ons: het geld wordt direct van je rekening afgeschreven. Dus je zult een positief saldo op je bankrekening moeten hebben.

Hoe werkt iDeal: meer informatie

Betalen met iDEALBetalen met iDEALIDEAL is een nieuwe betaalmethode, waarbij de betaling direct gekoppeld wordt aan het internetbankierprogramma. Wat is iDEAL precies, hoe werkt iDEAL en is het veilig om met iDEAL te betalen? Bij welke banken is het mogelijk om met iDEAL te betalen?
Betalen met iDEALWinkelen op internet, betalen met iDealWinkelen op internet is de laatste jaren de normaalste zaak van de wereld geworden. In de beginjaren werd voornamelijk met creditcard betaald. Hiervoor moest je je creditcardgegevens vrijgeven en dit was niet altijd zo veilig. Tegenwoordig is er een…
Alles over Ideal betalingenAlles over Ideal betalingenBetalen op internet is voor velen nog geen normale zaak. Veel mensen zijn bang voor de veiligheid en vertrouwen het betalen op internet niet. Nu Ideal is gekomen is hier verandering in gekomen. Vele mensen betalen nu graag op internet in hun vertrouw…