Zo kun je je kind helpen als de schoolresultaten achterblijven

Zo kun je je kind helpen als de schoolresultaten achterblijven

Zo kun je je kind helpen als de schoolresultaten achterblijven

Als je kind op school niet goed kan meekomen dan kan dat zorgen voor veel frustratie. Het is immers niet leuk om steeds onvoldoendes te halen, zeker als je wel heel goed je best doet om de lessen te volgen en je huiswerk te maken. Soms legt de docent de lesstof uit op een manier die bij de leerling niet overkomt. Soms ligt het aan te weinig discipline. Er zijn immers nog zo veel andere dingen die leuk en belangrijk zijn. Vrienden, sport, uitgaan en niet te vergeten contacten op sociale media. Als je merkt dat je kind op school niet goed meekomt, dan kun je maatregelen nemen als smartphone afpakken en zakgeld inhouden. Maar misschien ligt het daar niet aan. Misschien heeft je kind bijles nodig voor bepaalde vakken.

Op tijd ingrijpen voorkomt zittenblijven

Als blijkt dat je kind voor één of meer vakken slechte cijfers haalt dan is het belangrijk om snel in te grijpen. Soms kan het helpen om bijles in Rotterdam te regelen. Je kind krijgt dan extra begeleiding bij het maken van het huiswerk, of bij het bijspijkeren van de kennis voor een specifiek vak. Het is lang niet altijd onwil dat een kind de lesstof niet voldoende beheerst. Als een kind geen talent heeft om talen te leren of wiskundige berekeningen te snappen dan zal dat altijd een zwakke plek blijven. Door bijles te volgen kan de kennis wel op een acceptabel niveau komen zodat je zoon of dochter in ieder geval voldoendes haalt en geen schooljaar over hoeft te doen.

Bijles door studenten

Via StudentsPlus.nl kun je bijles regelen voor je kind die wordt gegeven door studenten aan universiteit of hbo-opleiding. Soms zijn het leerlingen die zelf docent willen worden, maar dat hoeft niet. Het zijn in ieder geval mensen die de vaardigheid hebben om kennis over te brengen. Op die manier kan het kind de kennis van wiskunde, Engels of Nederlands bijspijkeren. Er wordt samen huiswerk gemaakt en er kunnen toetsen worden geoefend. De school kan vaak ook extra lesmateriaal aanleveren om de kennis bij te spijkeren. De docent kan als het goed is aangeven welke onderdelen van een vak extra geoefend moeten worden. Daarom is het ook goed om de bijles te regelen in samenspraak met de school. Op die manier kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare tijd voor de bijles.

Bijles aan huis

Vaak wordt de bijles aan huis gegeven. Als dat niet praktisch is, bijvoorbeeld omdat er nog meer kinderen zijn, dan kan vaak ook op school een plekje worden geregeld waar de leerling in alle rust bijles kan krijgen van een ervaren bijlesdocent. Als de resultaten worden gedeeld met de school kan er indien nodig tijdig worden bijgestuurd. Hopelijk gaan de resultaten van het kind snel de goede kant op. Hij of zij zal dan ook met meer plezier naar school gaan en de lessen in het gewraakte vak met meer interesse volgen.