Het belang van goede webteksten en SEO

myriam jessier 3n3Or1UMnVQ unsplash - webtekst

SEO is niet weg te denken bij het schrijven van een goede webtekst. Webteksten zijn het eerste wat de bezoekers van een website lezen. Zo’n eerste indruk is natuurlijk alles bepalend. Maar ook de vindbaarheid van een webtekst speelt een grote rol bij het succes van een website. In dit artikel leggen we uit waarom goede webteksten en het gebruik van SEO zo belangrijk zijn.

Wat is een goed geschreven webtekst?

Webteksten zijn alle soorten teksten die je online kunt vinden. Ze zijn van groot belang voor een website, omdat ze eigenlijk het uithangbord zijn van een naam of merk. Een goed geschreven  webtekst bestaat uit een paar onderdelen. Om te beginnen is een goed geschreven webtekst aantrekkelijk. Dat klinkt misschien logisch, maar in de praktijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Een aantrekkelijke tekst leest prettig en heeft een duidelijke structuur. Enig gevoel voor taal is dus zeker nodig. Naast leesbaar moet een goed geschreven webtekst ook informatief zijn. De lezer van een webtekst wilt graag iets nieuws leren en wilt geprikkeld worden. Dat kun je voor elkaar krijgen door erover na te denken hoe je de lezer kunt overtuigen. Omdat het geen makkelijke opgave is om een webtekst leesbaar, informatief en overtuigend tegelijk te laten zijn, kun je een website tekst laten schrijven door een professionele tekstschrijver. Zij weten altijd in de stijl van een persoon of een bedrijf een goede webtekst te schrijven.

SEO en alle voordelen

Goed geschreven webteksten gaan hand in hand met SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dat zoekmachineoptimalisatie. SEO wordt gebruikt om webteksten beter vindbaar te maken op het internet. Door SEO toe te passen komen teksten namelijk hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google te staan. Betere vindbaarheid betekent meer bezoekers. En dat is uiteraard het gewenste resultaat. Maar om dat voor elkaar te krijgen moet er tijdens het schrijven van een tekst gewerkt worden met passende zoekwoorden. Door die zoekwoorden in de tekst te verwerken komt de tekst bij een soortgelijke zoekopdracht tevoorschijn in de resultaten. Dat klinkt als een eitje, maar dat kan best ingewikkeld zijn. Zo heb je ervaring nodig om de juiste zoekwoorden te bedenken en deze moeten dan ook nog eens op een natuurlijke manier in de tekst verwerkt worden.

SEO teksten laten schrijven

Het is logisch dat niet iedereen SEO onder de knie heeft en ook niet iedereen is een geboren schrijver. Gelukkig kunnen de professionals ook met SEO uit de voeten. Dat maakt dat ook voor het schrijven van SEO teksten vaak professionals gevraagd worden. Je kunt SEO teksten laten schrijven zodat je als eigenaar van een website verzekerd bent dat de webteksten bij de juiste doelgroep terechtkomen. En nog belangrijker: de teksten komen hoger in de zoekresultaten te staan en dat betekent hogere bezoekersaantallen. Al met al is het schrijven van goed geschreven webteksten en SEO teksten de perfecte investering in jouw website.

a8c2266bba4c446708fb70e00158380d?s=180&d=mm&r=g - webtekst

Over WritGo

Writgo is dé plek waar je moet zijn als je je website of webshop een flinke boost wilt geven. Ze draaien onze hand niet om voor het schrijven van teksten die jouw bezoekers boeien en binden, en ze weten precies hoe we jouw e-mailcampagnes moeten aanpakken zodat ze niet in de prullenbak belanden.