Hoe maak je website

Websites maken is niet moeilijk

Hoe maak je je eigen website? Moet je het overlaten aan een webdesigner en veel geld betalen of kun je het ook zelf? Jaren geleden was het maken van een website nog erg gecompliceerd. Tegenwoordig kun je prima zelf, je eigen website maken. In een paar klikken ben je online met je eigen website, vaak nog gratis ook. Maar, bedenk goed wat je met je website wilt. Wil je gaan bloggen, een reisverslag maken of toch meer iets sociaals?

Het kan allemaal gratis. Bijvoorbeeld op wordpress.com, daar kun je gratis een account aanmaken en je eigen websites starten. Het nadeel is dat je geen eigen domeinnaam hebt. Je zult altijd .wordpress.com moeten typen achter jouw naam om op je website komen. Daarnaast ben je beperkt in je mogelijkheden tot hetgeen je platform te bieden heeft. Wil je je WordPress website aan een eigen domeinnaam koppelen, dan is dat mogelijk vanaf $4 per maand. Sneleren is ook gebaseerd op WordPress en is zeer veelzijdig. 

Als je een beetje handig bent of een goede handleiding gevonden hebt, kun je ook WordPress installeren op een eigen stukje webshosting. Daar is enorm veel keuze in. Maar bij vele hostingbedrijven is de installatie van WordPress mogelijk of zelfs inbegrepen.

Bovenaan in Google?

Om vervolgens meer bezoekers te krijgen zal je website hoog in de zoekmachines moeten eindigen. Dit kan door een snelle website (bijvoorbeeld WordPress), goed geschreven en informatieve teksten en links van andere websites. De eerste twee factoren heb je zelf in de hand, maar om links van andere websites te krijgen zul moeten opvallen, vragen en overtuigen. Klinkt lastig en dat is het ook. Dit heet linkbuilding.

Hoe maak je een Website? Tips:

Hoe controleer je de betrouwbaarheid van een website?Hoe controleer je de betrouwbaarheid van een website?De informatie die je op het internet tegenkomt is lang niet altijd zo veilig en betrouwbaar als je denkt en zou willen. Als je niet voorzichtig bent kun je met een hoop problemen komen te zitten. Om dit te voorkomen, neem de volgende adviezen in acht…
Een goede website: Hoe pak je dit aan?Een goede website: Hoe pak je dit aan?Voor iedere onderneming is het het heel erg belangrijk om er een goede website op na te houden. Zeker voor een startende onderneming is een goede website belangrijk. Hier kun je een perfecte eerste indruk mee achterlaten. Veel zaken vinden tegenwoordig…
Favicon - het smaakmakertje van de websiteFavicon – het smaakmakertje van de websiteEen favicon is de kleine afbeelding die zichtbaar is in de browser en kenmerkend voor die ene website. Het is een symbool, een logo in het klein of een deeltje van het logo, maar het heeft een grote betekenis voor de website. Een favicon is een icoon…
Een website maken met HTML en FTPEen website maken met HTML en FTPEen website bouwen is moelijk, je hebt FTP software nodig en je moet html kennis hebben. Vaak blijven domeinen gewoon leeg. Lees hier hoe je werkt met ftp en html.
BeepRogerBeepRoger.comEindelijk. Een software bouwer die jouw taal spreekt. Wij bouwen maatwerk software die naadloos aansluit op jouw wensen en doelen. Web applicaties, mobiele apps en software koppelingen waarmee je je organisatie laat groeien. Juist in deze tijd.