Hoe werkt WordPress

hoe werkt wordpress
WordPress is een alleskunner

WordPress biedt een heel pak aan templates aan waarmee u aan de slag kan om snel een blog of website op poten te zetten. Het aantal templates loopt ondertussen al op in het oneindige. Soms moet je ervoor betalen, maar meestal zijn ze ook gewoon gratis. Naast templates zijn er ook een even oneindig aantal plug-ins die je kan gebruiken om uw website van zero naar hero te liften. Professionals vinden er hun gading, maar het leuke is dat evenzeer beginnelingen erg snel hun weg in vinden.

WordPress laat toe om webpagina’s (posts) te maken op uw eigen website, ze hiërarchisch op te bouwen en ze te vullen met inhoud die je zelf wilt. Het is gratis in gebruik en u heeft er vooral zeer weinig technische kennis voor nodig. We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat je antwoord krijgt op je vraag “Hoe werkt WordPress?”. Start direct!

WordPress in 1 minuut:

Handige WordPress links

Als je een eigen website wilt gaan maken dan is starten met WordPress een goed begin. Je kunt WordPress gratis downloaden en bijna op ieder type hosting installeren (minimaal 50Mb, PHP5 & MySQL). Daarbij is het extreem gebruiksvriendelijk, talloze thema’s en plugins en een actieve community die je bij iedere vraag kunnen helpen. Om je op weg te helpen hebben wij deze links voor je geselecteerd:

Meer achtergrond informatie:

Bloggen met WordPress, Blogger en TumblrJe eigen blog schrijven kan leuk zijn en is zeker de moeite waard. Maar als je nieuw bent in het blogmilieu is het belangrijk te weten welk type blogplatform je best gebruikt. Er zijn veel blogplatforms die je gratis kan gebruiken maar elk platform i…Robin990, 01-09-2014
Wat is WooCommerce en hoe werkt het?Wat is WooCommerce en hoe werkt het?De plugin WooCommerce wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van webshops in WordPress. Deze populaire tool begon als een eenvoudige plugin, maar is uiteindelijk uitgegroeid tot één van de meest belangrijke en veelzijdige WordPress-extensies. Doord…Willem85, 12-07-2019