Koffie Latte Macchiato maken
Koffie Latte Macchiato maken

Koffie Latte Macchiato maken

Latte Macchiato is de lekkerste Italiaanse koffie die er bestaat! De betekenis van “macchiato” in het Nederlands is “gevlekt”. In Nederland heet deze koffie gewoon “koffie verkeerd”. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een gewone latte en een latte macchiato? Bij latte macchiato zit er heel veel melkschuim in een glas. Hier wordt vervolgens een laagje sterke koffie (espresso) aan toegevoegd. Bij een latte is het juist andersom: veel koffie en weinig melk. Zelf maken? Lees verder.

Hoe maak je latte macchiato?

Neem voor twee flinke koppen koffie verkeerd ongeveer 4 deciliter (dl) volle melk en laat deze goed heet worden op het vuur. De melk mag niet koken! Maak ondertussen een espresso zoals je dat gewend bent of gebruik hele sterke koffie. Giet nu een laag schuim in een mooi glas en giet er vervolgens een laagje koffie op. Om een prachtig drielageneffect te krijgen, giet je als laatste weer een laag melkschuim in het glas. Voor de garnering kun je iets cacao of kaneel op het melkschuim strooien.

Koffie latte macchiato maken: tips & recepten

    Latte Macchiato

    In een handomdraai de heerlijkste koffievarieiten creen? Dat kan met de koffieautomaten van Miele die bekend staan om hun vele automatische programmas, betrouwbare werking, lange levensduur en stijlvolle design. Ontdek zelf de vele mogelijkheden van de koffieautomaten van Miele op miele.nl.

    INGREDIENTEN

    1 kop espresso, 120 cc melkschuim

    Bereidingswijze

    Een goede Latte Macchiato bestaat uit meerdere lagen die niet door elkaar lopen. Pak een kannetje en bereid 120 cc melkschuim met de cappuccinatore. Schenk het melkschuim in een hoog glas. Bereid vervolgens de espresso in het glas. De melk zal vanzelf prachtige laagjes vormen.

    • Italiaans Nagerecht
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op24-01-2014
    • Italiaans Nagerecht
    •  0-10 min.
      Latte MacchiatoINGREDIENTEN

      1 kop espresso, 25 ml koude melk, 150 ml opgeklopte warme melk

      • Italiaans
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op06-01-2010
      • Italiaans
      •  0-10 min.

      marjaerich

        Latte Macchiato taart

        Het was weer bejaardenmiddag. Dus weer een mooie taart gebakken en....Zo Super Lekker! Weer eens iets anders. De taartbodem wordt gebakken (roerdeeg, snel klaar). Op de taartboden komen abrikozen. Daarna de bovenlagen die moeten opstijven in de koelkast.Ik heb de taartbodem een dag tevoren gebakken. De taart kan ook helemaal een dag tevoren gemaakt worden. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet!

        INGREDIENTEN

        Bodem:, 100 gram bloem + 3 theelepels bakpoeder of 100 gram zelfrijzend bakmeel, 15 gram cacaopoeder, mespunt zout, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker (8 gram), 2 eieren (M), 100 gram zachte boter, 2 eetlepels sterke koffie of melk, Bovenlaag:, klein blikje abrikozen (uitlek-gewicht plm. 350 gram), 6 blaadjes witte gelatine, 3 eieren (M), 100 gram suiker, 100 ml melk, 1/2 liter slagroom, 2 zakjes (à 10 gram) cappuccinopoeder (Nescafé), Garnering:, plm. 50 gram cappuccino-chocolade (half wit/half bruin), cacaopoeder

        • Italiaans
        •  30-60 min.
        • Geplaatst op18-10-2013
        • Italiaans
        •  30-60 min.

        pwiggers