Hoe maak je tiramisu
Hoe maak je tiramisu

Tiramisu. Een Italiaanse klassieker.

Tiramisu is een klassiek Italiaans nagerecht. Het bestaat voornamelijk uit lange vingers, koffie, likeur, mascerpone en cacao. Het is een laagjestaart die goed past bij iedere gelegenheid. Belangrijk is dat je een goede mix hebt tusssen koffie en likeur. Als je teveel likeur neemt gaat het al snel overheersen. Een goede tiramisu is perfect in balans. Vergeet ook niet dat je de tiramisu kort voor het serveren uit de koelkast moet halen. Het smaakt heerlijk met een ruime laag cacao en erbij een kopje koffie. Wil je dus een simpel, maar elegant nagerecht? Dan is dit echt een aanrader!

Tiramisu: een klassieker!

Bekijk hieronder de recepten om zelf tiramisu te maken. Het is gemakkelijker dan je denkt!

    Tiramisu

    Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

    INGREDIENTEN

    Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

    •  Nagerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op04-12-2003
    • Italiaans Nagerecht
    •  10-20 min.

    manu

      *Tiramisu*

      ***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!***

      INGREDIENTEN

      *250 gr. Bitterkoekjes of anders ...(Italiaanse !) Lange Vingers * 10 el. Amaretto * 3Eieren * 250 gr. Mascarpone * 75 gr.Basterdsuiker * 1 reep pure Chocola - (of Cacaopoeder).,

      •  Nagerecht
      •  20-30 min.
      • Geplaatst op21-06-1999
      • Italiaans Nagerecht
      •  20-30 min.

      tourette

        De beste tiramisu

        Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.

        INGREDIENTEN

        3 eidooiers, 50 g suiker, 3 eiwitten, 50 g poedersuiker, 100 g mascarpone, 100 g slagroom, 1 pak (Italiaanse) lange vingers, 100 ml espresso, 4-5 el amaretto, 3 el cacao, stuk chocolade, geraspt of geschaafd

        •  Nagerecht
        •  20-30 min.
        • Geplaatst op28-08-2005
        • Italiaans Nagerecht
        •  20-30 min.

        matisse