Hoe maak je tiramisu
Hoe maak je tiramisu

Tiramisu. Een Italiaanse klassieker.

Tiramisu is een klassiek Italiaans nagerecht. Het bestaat voornamelijk uit lange vingers, koffie, likeur, mascerpone en cacao. Het is een laagjestaart die goed past bij iedere gelegenheid. Belangrijk is dat je een goede mix hebt tusssen koffie en likeur. Als je teveel likeur neemt gaat het al snel overheersen. Een goede tiramisu is perfect in balans. Vergeet ook niet dat je de tiramisu kort voor het serveren uit de koelkast moet halen. Het smaakt heerlijk met een ruime laag cacao en erbij een kopje koffie. Wil je dus een simpel, maar elegant nagerecht? Dan is dit echt een aanrader!

Tiramisu: een klassieker!

Bekijk hieronder de recepten om zelf tiramisu te maken. Het is gemakkelijker dan je denkt!

    Tiramisu

    Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

    INGREDIENTEN

    Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

    Voorbereiding

    Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer de mascarpone erdoor. Daarna samenvoegen en voorzichtig met een lepel door elkaar roeren, zodat het mengsel luchtig blijft. Meng de koffie met de amaretto.

    Bereidingswijze

    Neem een schaal en bedek de bodem 1 laag ei/mascarpone mengsel, leg hier een laag lange vingers op die je eerst heel licht in het koffie/amaretto mengsel hebt gedoopt en strooi er vervolgens een laagje gezeefde cacao op. Dit herhalen. De bovenste laag moet ei/mascarpone mengsel met cacao zijn. Het geheel minimaal 4 uur in de koelkast laten staan, maar beter nog is het 1 dag van tevoren klaar te maken.

    • Italiaans Nagerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op04-12-2003
    • Italiaans Nagerecht
    •  10-20 min.

    manu

      *Tiramisu*

      ***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!***

      INGREDIENTEN

      *250 gr. Bitterkoekjes of anders ...(Italiaanse !) Lange Vingers * 10 el. Amaretto * 3Eieren * 250 gr. Mascarpone * 75 gr.Basterdsuiker * 1 reep pure Chocola - (of Cacaopoeder).,

      • Italiaans Nagerecht
      •  20-30 min.
      • Geplaatst op21-06-1999
      • Italiaans Nagerecht
      •  20-30 min.

      tourette

        De beste tiramisu

        Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.

        INGREDIENTEN

        3 eidooiers, 50 g suiker, 3 eiwitten, 50 g poedersuiker, 100 g mascarpone, 100 g slagroom, 1 pak (Italiaanse) lange vingers, 100 ml espresso, 4-5 el amaretto, 3 el cacao, stuk chocolade, geraspt of geschaafd

        • Italiaans Nagerecht
        •  20-30 min.
        • Geplaatst op28-08-2005
        • Italiaans Nagerecht
        •  20-30 min.

        matisse