Hoe maak je tiramisu

Hoe maak je tiramisu
Tiramisu. Een Italiaanse klassieker.

Tiramisu is een klassiek Italiaans nagerecht. Het bestaat voornamelijk uit lange vingers, koffie, likeur, mascerpone en cacao. Het is een laagjestaart die goed past bij iedere gelegenheid. Belangrijk is dat je een goede mix hebt tusssen koffie en likeur. Als je teveel likeur neemt gaat het al snel overheersen. Een goede tiramisu is perfect in balans. Vergeet ook niet dat je de tiramisu kort voor het serveren uit de koelkast moet halen. Het smaakt heerlijk met een ruime laag cacao en erbij een kopje koffie. Wil je dus een simpel, maar elegant nagerecht? Dan is dit echt een aanrader!

Tiramisu: een klassieker!

Bekijk hieronder de recepten om zelf tiramisu te maken. Het is gemakkelijker dan je denkt!

  • Eigen recept
Tiramisu

De lekkerste tiramisu die ik ooit gegeten heb..

INGREDIENTEN

- 500 gram Mascarpone- 2 kopjes sterke koffie, (bijv. 2 senseo pads voor een kopje).- 100 gram poedersuiker- Cacoapoeder.- 3 eiwitten.- 2 eigelen.- amandelspijs.- (chocolade)cake of lange vingers, ik vind persoonlijk cake lekkerder.- Amaretto likeur, ongeveer een half kopje, als de tiramisu ook voor kinderen is kun je de amaretto ook weg laten.- klopklop of pakje slagroom.

Voorbereiding

Zet 2 kopjes sterke koffie en laat die voledig afkoelen, klop de eiwit en de slagroom. Rol de amandelspijs uit tot zo dun mogelijk.

Bereidingswijze

Snij de cake in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en beleg de hele ovenschaal. Giet eerst de afgekoelde koffie over de cake en daarna de amaretto likeur. Voeg de Mascarpone aan het eigeel en de poedersuiker toe en roer dat door elkaar. Hierna voeg je het toe tot het geklopte eiwit. Begin met de helft van het mensen op de cake te verplaatsen en doe hierover de uitgerolde amandelspijs. Over de amandelspijs doe je de rest van het mengsel.Het is lekkerder dit de avond ervoor te maken en de schaal dan met zilverpapier in de koelkast te plaatsen en pas een half uur voor het opdienen de slagroom met cacoapoeder er op te doen, maar als je minder lang de tijd hebt kan dit ook gelijk.Doe de slagroom in een spuitbus en spuit daarmee kleine toefjes op de tiramisu, dit kan best een lang en precies werkje zijn. Tot slot bestrooi je de de tiramisu voledig met cacoapoeder en zet je de tiramisu in de koelkast totdat je het opdient.

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2012
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Isabellass_

    Tiramisu

    Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

    INGREDIENTEN

    Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

    • Italiaans Nagerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op04-12-2003
    • Italiaans Nagerecht
    •  10-20 min.

    manu

      *Tiramisu*

      ***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!***

      INGREDIENTEN

      *250 gr. Bitterkoekjes of anders ...(Italiaanse !) Lange Vingers * 10 el. Amaretto * 3Eieren * 250 gr. Mascarpone * 75 gr.Basterdsuiker * 1 reep pure Chocola - (of Cacaopoeder).,

      • Italiaans Nagerecht
      •  20-30 min.
      • Geplaatst op21-06-1999
      • Italiaans Nagerecht
      •  20-30 min.

      tourette