Chocolade maken
Chocolade maken

Geluk in een reep

Bonbons, koekjes, ijsjes, taart en nog veel meer producten bevatten chocolade. Uit onderzoek blijkt dat chocolade goed is tegen hartinfarcten en dat je gevoelens van euforie en verliefdheid kan versterken! Reden te meer om direct te starten met het gebruiken van chocolade in lekkere gerechten.

Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen.  Je mag chocolade pas chocolade noemen als flink wat cacao in gebruikt wordt. Een Koetjesreep bevat minder dan 35% cacao en mag daarom geen chocolade genoemd worden.

Hoe maak je chocolade: je eigen stukje verliefdheid?

chocolade crepes met chocolade saus – Feestmaaltijd, Ingrediënten: Voor 8-10 crepes ♣ 60 g bloem ♣ 1el cacaopoeder ♣ 2 eieren ♣ 2,5 dl melk ♣ 2el basterdsuiker ♣ 3 sinaasappels ♣ 160 gr goede pure chocolade, …Lees verder »

Super chocolade taart met witte chocolade topping – Banket, Ingrediënten: Ingredienten taart: cacao, om te bestrooien 1 sinaasappel 100 g suiker 200 g extra pure chocolade, in kleine stukjes 100 g melkchocolade 8 eieren, losgeklopt 150 g zachte boter, in …Lees verder »

Warme chocoladecake overgoten met een witte chocoladesaus – Nagerecht uit de Franse keuken, Ingrediënten: 200 gr zelfrijzend bakmee l25 gr cacaopoedersnufje zout 175 gr zachte margarine 175 dr gele …Lees verder »

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus – Nagerecht uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 1 bak Malaga-roomijs (1 liter) 1 reep witte chocolade (100 g) 1 reep pure chocolade (100 g) 1 bekertje slagroom (125 ml) 2 sticks oploskoffie (caramel of …Lees verder »