Chocolade mousse maken
Chocolade mousse maken

Chocolademousse maken is simpel!

Geen zin in zo’n zware chocoladetaart? Misschien is een chocolademousse wel de ideale basis voor jouw nagerecht. Het is een luchtig nagerecht dat bestaat uit chocolade en opgeklopte eieren. Je koopt een paar repen pure (hoog percentage cacao) chocolade. Deze breek je en smelt je in een schaal boven een een pannetje met water (au bain-marie) of in de magnetron. Daarna klop je wat eieren los en je vouwt het geheel rustig door elkaar. Laat het even opstijven in de koelkast en je hebt een simpele, maar heerlijke chocolademousse.

Zelf Chocolademousse maken?

    Chocolade Mousse

    Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

    INGREDIENTEN

    1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

    •  Nagerecht
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op01-10-1999
    • Frans Nagerecht
    •  60-120 min.

    daniel_dugour

      Chocolademousse

      WEER EEN WAANZINNIG RECEPT VAN JAMIE OLIVER EN OOK NOG EENS ERG MAKKELIJK!! WAT WIL JE NOG MEER?

      INGREDIENTEN

      - 120 gr. donkere pure chocola, - in kleine stukjes 35 gr. roomboter. - 1,75 dl slagroom, - 1 groot ei, - 1/2 el amaretto, - 1 el vloeibare honing.

      •  Nagerecht
      •  20-30 min.
      • Geplaatst op05-03-2004
      • Nagerecht
      •  20-30 min.

      juut30

        Witte Chocolademousse

        Je bent gewaarschuwd!! Maak niet te veel, want het is best machtig

        INGREDIENTEN

        150 gr witte chocolade2 el bloem 2 el witte rum3 eiwitten50 gr witte basterdsuiker2 kiwi's

        •  Nagerecht
        •  > 120 min.
        • Geplaatst op11-09-2005
        • Frans Nagerecht
        •  > 120 min.

        marianneoud