Hoe maak je cake

Prachtige cake maken
Cake maken in een handomdraai.

Kinderfeestjes, verjaardagen en begrafenissen. Bij deze gebeurtenissen denk je al direct aan cake. Als je dan weer zo’n plakje laffe cake krijgt is het weer een hele teleurstelling. Een goede cake maak je zelf!

Als je de basis van een cake doorhebt kun je al snel experimenteren. Natuurlijk is een goed uitgevoerde gewone cake erg lekker, maar de variatie maakt het bijzonder. Zo kun je je standaard cake omvormen tot een prachtige chocolade cake of een boerencake met krenten. Ga snel aan de slag!

Hoe maak je cake: overheerlijke cake recepten

    Gewone Cake (Basisrecept)

    Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe.

    INGREDIENTEN

    200 gram zachte boter - 200 gram suiker - 4 eieren (200 gram bij elkaar) - 200 gram bloem - 2 theelepels bakpoeder - 1 zakje vanillesuiker - wat citroenrasp

    Voorbereiding

    Warm de oven voor op 180 graden.Vet een cakeblik goed in.

    Bereidingswijze

    Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker.Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de extra ingredienten (hier: vanillesuiker en citroenrasp) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden.Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens hem te 'storten'.Eet smakelijk en laat u fantasie vooral werken bij dit recept. Vrijwel alles kan naar smaak toegevoegd worden, wees alleen spaarzaam met het toevoegen van vocht (bv. sinaasappelsap). Dit kan het resultaat wat minder maken.

    • Nederlands
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op04-06-2000
    • Nederlands
    •  0-10 min.

    kummel_djahe

    • Eigen recept
    Stroopwafelcake

    Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel.N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

    INGREDIENTEN

    200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

    • Nederlands
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op09-04-2009
    • Nederlands
    •  60-120 min.

    pwiggers

      Gourmet Carrot Cake (worteltaart)

      Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

      INGREDIENTEN

      2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

      • Engels Nagerecht
      •  30-60 min.
      • Geplaatst op01-07-2007
      • Engels Nagerecht
      •  30-60 min.

      henrilevison

        Lemon yoghurt cake

        Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden!Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

        INGREDIENTEN

        300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)

        • Engels
        •  60-120 min.
        • Geplaatst op07-01-2005
        • Engels
        •  60-120 min.

        alidada

          Brownies - de lekkerste-

          Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.

          INGREDIENTEN

          350 g pure chocola (60-70% cacao), 250 g ongezouten roomboter, 3 grote eieren, 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd, 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips), 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml), Snufje zout, Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.

          • Engels
          •  30-60 min.
          • Geplaatst op29-01-2005
          • Engels
          •  30-60 min.

          alidada