Prachtige cake maken
Prachtige cake maken

Cake maken in een handomdraai.

Kinderfeestjes, verjaardagen en begrafenissen. Bij deze gebeurtenissen denk je al direct aan cake. Als je dan weer zo’n plakje laffe cake krijgt is het weer een hele teleurstelling. Een goede cake maak je zelf!

Als je de basis van een cake doorhebt kun je al snel experimenteren. Natuurlijk is een goed uitgevoerde gewone cake erg lekker, maar de variatie maakt het bijzonder. Zo kun je je standaard cake omvormen tot een prachtige chocolade cake of een boerencake met krenten. Ga snel aan de slag!

Hoe maak je cake: overheerlijke cake recepten

    Speculaas cake

    Met witte chocolade en pecannoten

    INGREDIENTEN

    200 g zelfrijzend bakmeel.1 mespunt zout.1 eetl. speculaaskruiden.200 g boter.200 g basterdsuiker.4 eieren, op kamertemperatuur.50 g witte chocolade.100 g pecannoten.

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor tot 160?C.Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem

    Bereidingswijze

    Doe meel, zout en speculaaskruiden in een kom.Mix boter en suiker tot een lichte, romige massa.Mix de eieren een voor een door de boterSchep luchtig de bloem door het boter-eimengsel.Hak de chocolade en noten in stukjes en meng voorzichtig door het beslagSchep het beslag in de vorm en bak de cake in ca anderhalf uur lichtbruin en gaar

    • Nederlands
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op15-05-2004
    • Nederlands
    •  20-30 min.

    visscher1950

      Gewone Cake (Basisrecept)

      Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe.

      INGREDIENTEN

      200 gram zachte boter - 200 gram suiker - 4 eieren (200 gram bij elkaar) - 200 gram bloem - 2 theelepels bakpoeder - 1 zakje vanillesuiker - wat citroenrasp

      • Nederlands
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op04-06-2000
      • Nederlands
      •  0-10 min.

      kummel_djahe

      • Eigen recept
      Stroopwafelcake

      Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel.N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

      INGREDIENTEN

      200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

      • Nederlands
      •  60-120 min.
      • Geplaatst op09-04-2009
      • Nederlands
      •  60-120 min.

      pwiggers

        Gourmet Carrot Cake (worteltaart)

        Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

        INGREDIENTEN

        2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

        • Engels Nagerecht
        •  30-60 min.
        • Geplaatst op01-07-2007
        • Engels Nagerecht
        •  30-60 min.

        henrilevison

          Lemon yoghurt cake

          Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden!Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

          INGREDIENTEN

          300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)

          • Engels
          •  60-120 min.
          • Geplaatst op07-01-2005
          • Engels
          •  60-120 min.

          alidada