Hoe maak je taart

Basistaart maken
Hoe maak je een basistaart?

Een taart zelf maken is een feestje. De basis van een taart is luchtige cake. Voor deze basis heb je eieren, bloem, suiker, vanille en een klein beetje zout nodig. Als je de basis hebt gemixt giet je alles in een bakvorm met bakpapier en laat je het in de oven totdat je er een breinaald in kan steken die er droog uitkomt. Dan is het tijd voor de vulling. Met de vulling van een taart kun je alle kanten op. Met kinderfeestjes is het versieren van je eigen taart een enorme bron van plezier!

 

Zelf een taart maken: makkelijker dan je denkt

Hieronder kun je met de recepten een heel eind komen om een lekkere taart te maken. Misschien wil je wel verder gaan dan een standaard slagroomtaart. Als je een taart wilt maken met een speciale boodschap of creatieve versieringen, dan is een taart maken workshop echt iets voor jou. Succes!

Hoe maak je taart?

Zie hier de lekkerste recepten om zelf taart te maken.

    De allerbeste hartige taart

    Soms heb je van die recepten waarbij het er allemaal zo simpel uitziet maar de smaak explosief is. Dat is ook zo met deze taart. Het is hier in huis een absolute hit en zorgt ervoor dat mijn mannen mij de allerbeste vinden. Ik moet eerlijk bekennen het is wel even wat werk. Maar het is het dubbel en dwars waard. Helaas heb ik het niet zelf bedacht. Ik heb hem van Caroline

    INGREDIENTEN

    200 gram cherrytomaatjes olijfolie zout en peper 500 gram krieltjes in de schil, schoongemaakt 1 grote (rode) ui, in dunne ringen 40 gram fijne kristalsuiker 1 eetlepel water blaadjes van 6 takjes verse tijm 150 gram harde geitenkaas, in plakjes 200 gram of 4 plakjes bladerdeeg, dun uitgerold. Ik heb croissantdeeg gebruikt. quiche- of lage taartvorm van 22 cm Ø bakpapier

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 130 °C. Je begint met de cherrytomtaatjes, halveer ze en doer er wat zout peper en olijfolie bij. Leg ze op de bakplaat en bak ze voor 45-60 minuten. Kook ondertussen de krieltjes 10-15 minuten in kokend water met zout en snijd deze inplakken. Ik had geen krieltjes dus heb ik gewone aardappelen gebruikt en deze later in kleinere plakken gesneden. Doe de suiker en 1 (kleine) eetlepel water in een pan met dikke bodem en zet deze op een matig tot hoog vuur. Het suikermengsel zal gaan bubbelen en verandert langzaam in een helder stroopje. Vervolgens zal het mengsel geleidelijk op bepaalde plekken (meestal vanaf de zijkant) lichtbruin kleuren. Schud de pan voorzichtig (niet roeren!) zodat het mengsel een egale kleur krijgt. Als de karamel middenbruin is, giet je `m snel maar voorzichtig in de taartbodem; beweeg de taartvorm heen en weer zodat je de karamel gelijkmatig over de bodem kunt verdelen. Strooi de tijmblaadjes over de karamel. Ik heb dit echt drie keer moeten doen voordat het goed ging eenmaal bruin (yammy) gaat het snel naar zwart (yukkie)Fruit de ui in een beetje olijfolie. Leg de aardappelplakjes, met de gesneden kant naar beneden, dicht tegen elkaar aan op de bodem van de vorm. Vul de open plekken met de tomaatjes en ui. Bestrooi royaal met zout en peper en verdeel er gelijkmatig de geitenkaas over.Snijd een cirkel uit het bladerdeeg die qua doorsnede 3 cm groter is dan de taartvorm. Leg de deeglap over de taartvulling en stop het deeg tussen de aardappeltjes en de rand goed in. Prik het deeg gelijkmatig in met een vork. Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde de oven (200 °C) , verlaag de temperatuur dan naar 180 °C en bak de taart in nog zo`n 15 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en laat `m 2 minuten staan. Leg een groot bord op de taart, keer de boel snel om en haal voorzichtig de vorm eraf.

    • Vegetarisch
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op22-02-2013
    • Vegetarisch
    •  60-120 min.

    girlonamission

      De lekkerder bestaat niet appeltaart

      Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDERhttp://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaartKUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

      INGREDIENTEN

      HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

      • Nederlands
      •  30-60 min.
      • Geplaatst op02-12-2007
      • Nederlands
      •  30-60 min.

      ruthbrock

      • Eigen recept
      Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

      Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.Lees meer: de quiche top 10

      INGREDIENTEN

      6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

      • Indonesisch Hoofdgerecht
      •  30-60 min.
      • Geplaatst op28-06-2004
      • Indonesisch Hoofdgerecht
      •  30-60 min.

      pwiggers