Basistaart maken
Basistaart maken

Hoe maak je een basistaart?

Een taart zelf maken is een feestje. De basis van een taart is luchtige cake. Voor deze basis heb je eieren, bloem, suiker, vanille en een klein beetje zout nodig. Als je de basis hebt gemixt giet je alles in een bakvorm met bakpapier en laat je het in de oven totdat je er een breinaald in kan steken die er droog uitkomt. Dan is het tijd voor de vulling. Met de vulling van een taart kun je alle kanten op. Met kinderfeestjes is het versieren van je eigen taart een enorme bron van plezier!

Zelf een taart maken: makkelijker dan je denkt

Hieronder kun je met de recepten een heel eind komen om een lekkere taart te maken. Misschien wil je wel verder gaan dan een standaard slagroomtaart. Als je een taart wilt maken met een speciale boodschap of creatieve versieringen, dan is een taart maken workshop echt iets voor jou. Succes!

Hoe maak je taart?

Zie hier de lekkerste recepten om zelf taart te maken.

    Limoncello taartINGREDIENTEN

    * 150 gram cantuccini (amandelkoekjes) * 90 gram boter * 2 (onbespoten) citroenen * 6 eieren * 220 gram (basterd)suiker * 90 gram fijngemalen amandelen * 500 gram ricotta * 3 eetlepels limoncello (citroenlikeur) * poedersuiker

    Bereidingswijze

    Neem een springvorm van 24 cm doorsnede, vet die in met boter en bekleed dan geheel met bakpapier. Smelt de boter, vermaal de cantuccini in de keukenmachine, meng door elkaar. Dit is de bodem van de taart, leg die in de springvorm en druk hem goed egaal en plat. Rasp de schil van een citroen en pers beide citroenen uit. Zorg dat die schil ragfijn is (ook hier helpt een keukenmachine). Klop de eieren op met de suiker. Voeg de rest van de ingredienten toe en meng (goed) door elkaar. Stort dit in de springvorm. In een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht 50-60 minuten laten bakken. De bovenkant blijft mooi blank. Uit de oven wat laten afkoelen, uit de vorm halen en bestrooien met poedersuiker.

    • Italiaans Nagerecht
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op24-01-2010
    • Italiaans Nagerecht
    •  60-120 min.

    tehoho

      De lekkerder bestaat niet appeltaart

      Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDERhttp://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaartKUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

      INGREDIENTEN

      HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

      • Nederlands
      •  30-60 min.
      • Geplaatst op02-12-2007
      • Nederlands
      •  30-60 min.

      ruthbrock

      • Eigen recept
      Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

      Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.Lees meer: de quiche top 10

      INGREDIENTEN

      6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

      • Indonesisch Hoofdgerecht
      •  30-60 min.
      • Geplaatst op28-06-2004
      • Indonesisch Hoofdgerecht
      •  30-60 min.

      pwiggers