Hoe maak je fondant?
Hoe maak je fondant?

Taart versieren? Fondant maken!

Fondant, een lekker, maar vooral ook mooi middel om taarten mee te versieren. Daarnaast wordt het ook gebruikt om marsepein of koeken mee te decoreren. Het laagje op een roze koek is bijvoorbeeld ook fondant. Het is ook erg handig om met de feestdagen iets een extra feestelijk tintje te geven! Maak bijvoorbeeld cakejes die je beplakt met groene fondant-kerstboompjes. Fondant is vrij simpel te maken en het is makkelijk om er kleuren aan toe te voegen. Lees snel verder om te leren hoe je fondant maakt!

Ingrediënten fondant: wat heb je nodig?

  • 1 eiwit van een groot ei
  • 2 eetlepels vloeibare glucose
  • 500 gram gezeefde poedersuiker
  • Eventueel (natuurlijke) kleur- en smaakstoffen

Wat moet je doen?

  1. Roer het eiwit door de glucose met behulp van een keukenmachine of spatel.
  2. Roer het poedersuiker er nu ook doorheen met een lepel.
  3. Kneed het geheel nog eens goed door.
  4. Eventueel kunnen er nog kleur- of smaakstoffen aan toegevoegd worden.
  5. Het blijft ongeveer een half jaar goed als je het bewaart in 1 (of voor de zekerheid 2) plastic zakken.

Eet smakelijk en laat je creaties hieronder achter! We zien graag wat jij met fondant gemaakt hebt.

Maak zelf Fondant: meer recepten & variaties

    Fondant

    Fondant ter decoratie van taarten en cupcakes.

    INGREDIENTEN

    Het wit van 1 (gepasteuriseerd) ei (of eiwitpoeder, ivm angst v lange bewaartermijn), 2 eetlepels vloeibare glucose, 500 gram poedersuiker (gezeefd), Eventueel kleurstof

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op07-06-2012
    •  
    •  10-20 min.

    Chriskookt

      FondantINGREDIENTEN

      * 500 gr witte basterdsuiker, * 1 x merg van 1 vanillestokje, * 40 gr boter, * 1.5 dl room, * voor een smaakje:, * 2 eetl cacao, * 1 eetl oploskoffie,

      •  …
      •  10-20 min.
      • Geplaatst op10-11-2010
      • Nederlands
      •  10-20 min.

      Krientjes

        Chocolat fondant

        De allerlekkerste chocoladecakejes waarbij de warme chocolade nog uit het warme cakeje stroomt.

        INGREDIENTEN

        250 gr boter, 250 gr pure chocolade 70%, 5 eieren, 5 dooiers, 125 gr suiker, 50 gr bloem

        •  Nagerecht
        •  30-60 min.
        • Geplaatst op28-03-2011
        • Frans Nagerecht
        •  30-60 min.

        keniacoen

        Taart maken met fondant

        Met de bovenstaande de recepten voor fondant heb je een goede basis voor een lekkere en mooie taart te maken. Misschien wil nog meer versieringen met fondant maken? Als je een taart wilt leren maken met creatieve versieringen dan is een taart maken workshop echt iets voor jou. Succes!