marsepein maken
marsepein maken

Lekker zoet…. Marsepein

Marsepein wordt veel gebruikt in taarten. Je gebruikt het om de taart te bekleden of het maken van figuurtjes. De basis bestaat uit amandelen en suiker. Het mooie van Marsepein is dat je er kleurstof aan toe kan voegen en zo iedere gewenste kleur kan maken. Veel mensen twijfelen of ze fondant of marsepein moeten gebruiken. Marsepein is gemaakt van amandelen en fondant heeft een suikerbasis. Daarnaast droogt fondant sneller uit.

Hoe maak je marsepein: de recepten

    MARSEPEIN

    Leuk om cadeau te geven!

    INGREDIENTEN

    ****Voor 1 kilo marsepein:***** 350 gram blanke amandelen* 2 eiwitten* 500 gram suiker* 1 3/4 dl water* poedersuiker* eventueel nog1 eetlepel oranjebloesemwater.

    Voorbereiding

    * De 350 gram amandelen fijnmalen in de amandelmolen en het droge maalsel opnieuw malen.* Twee eiwitten iets losser kloppen.

    Bereidingswijze

    * Voor suikerstroop 500 gram suiker en 1 3/4 dl water zachtjes al roerend tegen de kook aanbrengen ,zodat de suiker oplost en zonder roeren laten koken tot 116 graden(met de suikerthermometer) of tot een eetlepel stroop in ijskoud water een kneedbaar balletje vormt.* De stroop van het vuur nemen en al roerend wat laten afkoelen(het blijft ondoorzichtig).* De gemalen amandelen en losgeklopte eiwitten erdoor roeren en nog 1 minuut al roerend zacht verwarmen ,zodat het mengsel een stevige bal vormt.* Eventueel 1 eetlepel oranjebloesemwater door de marsepein kneden.* De marsepein op een met poedersuiker bestoven werkvlak uitrollen ,laten afkoelen en dan kneden tot een bal.* Een te vochtig mengsel kunt u met nog wat poedersuiker steviger kneden.* De marsepein blijft (in plastic folie) een paar weken houdbaar in de koelkast.

    • Nederlands
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op11-10-2002
    • Nederlands
    •  20-30 min.

    bep13

      Marsepein

      -

      INGREDIENTEN

      350 gr gepelde amandelen, 2 amandelen, 500gram poedersuiker, 1 eiwit, 2 theelepels oranjebloesemwater.

      • Spaans
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op26-11-1998
      • Spaans
      •  0-10 min.

      sinterklaas

        marsepeinINGREDIENTEN

        200 gram amandelen, 200 gram suiker, 30 gram meel, 2 dooiers en het eiwit van 1 ei, bereiding, ,

        • Arabisch
        •  30-60 min.
        • Geplaatst op27-11-2003
        • Arabisch
        •  30-60 min.

        kook_piet

          Marsepein

          Zeer eenvoudig te maken, de structuur zal iets grove zijn maar de smaak is verrukkelijk! Per 100 gram: 440 kcal.

          INGREDIENTEN

          Voor 500 gram:, 225 gram amandelen zonder vlies , 225 gram poedersuiker , 1 - anderhalf eiwit , Cacao

          •  
          •  20-30 min.
          • Geplaatst op04-11-2000
          •  
          •  20-30 min.

          sint_en_piet

            MarsepeinINGREDIENTEN

            350 gram gepelde amandelen * 500 gram poedersuiker * 1 eiwit * 2 theelepels oranjebloesemwater.

            • Nederlands
            •  10-20 min.
            • Geplaatst op17-11-2005
            • Nederlands
            •  10-20 min.

            brando70