Hoe kan je stoppen met snurken?

stoppen met snurken 1 - stoppen met snurken

Hoe kan je stoppen met snurken?

Op het moment dat iemand aan het slapen is en tijdens het ademhalen een brommend of zagend geluid produceert, wordt er gesnurkt. Dit geluid kan heel hard zijn waardoor een partner of huisgenoot er last van kan hebben. De kans dat een man snurkt is groter dan dat een vrouw snurkt. Percentueel gezien snurkt 45% van alle mannen en 25% van de vrouwen. Aangezien een snurkende partner soms erg vervelend kan zijn, vraag jij je misschien wel af of er iets te doen is tegen snurken. Lees snel verder om meer te weten te komen over anti snurk middelen, zoals anti snurk beugels en sprays.

Snurken op late leeftijd

Je hoeft je niet te schamen als jij ook regelmatig snurkt, het komt namelijk heel vaak voor. 20 op de 100 mannen en 10 op de 100 vrouwen snurkt dagelijks. Meestal snurken vrouwen meer naarmate ze ouder worden. De leeftijd waarop veel mensen beginnen met snurken is tussen de 30 en 40 jaar. Er zijn verschillende manieren om te proberen snurken te voorkomen. Tijdens het slapen kan je het beste op je zij of buik slapen en niet op je rug. Vermijd alcohol, sigaretten en slaapmiddelen. Daarnaast kan het zijn dat jij snurkt omdat je overgewicht hebt. Probeer wat gezonder te eten en regelmatig te bewegen. Het afvallen kan positieve gevolgen hebben voor het snurken.

[irp posts=”6243″]

Anti snurk apparaat

Er zijn diverse anti snurk middelen waarmee je kan proberen het snurken tegen te gaan. Je kan in een drogisterij een speciale anti snurk spray aanschaffen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen een neus- en keelspray. Voordat je naar bed gaat dien je de spray te gebruiken voor het beste effect. Door middel van een neusspray krijgt lucht een betere doorgang in de neus. Hierdoor kan het zijn dat het snurken vermindert. De keelspray dien je achter in jouw keel te spuiten, wat ervoor zorgt dat er een laagje over de tong en de huig komt te zitten. De werking van dit type sprays is kortdurig en kan vooral baat hebben bij het inslapen van een partner of huisgenoot.

Wat is de beste snurkbeugel?

Als je een snurkbeugel draagt tijdens het slapen, wordt er meer ruimte gecreëerd in jouw keel wat ervoor zorgt dat je minder snurkt. Er zijn diverse snurkbeugels op de markt die ook allemaal een eigen werking hebben. Daarnaast kan je een snurkbeugel op maat laten maken. Hierbij worden er afdrukken gemaakt van uw gebit, wat ervoor zorgt dat de beugel perfect zal passen en je een beter draagcomfort zal ervaren. Soms krijg je bij een snurkbeugel neusspreiders geleverd, die je in combinatie kan dragen. De neusspreider helpt alleen als jij via de neus snurkt. Naast neus snurkers zijn er ook mond-, tong- en keelsnurkers.

Hoe werkt een neusclip tegen snurken?

Tot slot kan je een neusclip aanschaffen om te dragen tijdens het slapen, om zo snurken tegen te gaan. Dit is een klein apparaatje wat wordt geplaatst op jouw neustussenschot. Het is een knijpertje wat je gemakkelijk op zijn plek aanbrengt. Je duwt het in jouw beide neusgaten, tot het niet meer verder kan. Dit anti snurk middel is gericht op mensen die via de neus snurken. Door de neusclip te gebruiken kan lucht beter geleid worden waardoor er meer zuurstof door je neus kan gaan. Er zijn twee types neusclips: gemaakt van flexibel kunststof of siliconen en eentje met een magnetisch element.