Waarom veiligheid belangrijk is bij het gebruik van gehuurde equipment

veiligheid equipment -

Waarom veiligheid belangrijk is bij het gebruik van gehuurde equipment

Als het gaat om gehuurde apparatuur, is veiligheid altijd een prioriteit. Er moet altijd met zekerheid met de equipment gewerkt kunnen worden en daarom streeft Lexrent naar een zo veilig mogelijk werkklimaat. Het is van belang om van een aantal punten op de hoogte te zijn alvorens je aan de slag gaat op jouw project.

1. Het kan voorkomen dat de gehuurde equipment onbekend is bij de operator. Dit kan tot ongelukken leiden als de bediener niet goed is opgeleid in het gebruik van de apparatuur. Daarom zijn handleidingen beschikbaar en is (bijna) ieder product voorzien van handleidingen in PDF vorm als je huurt bij Lexrent.

2. Ongevallen met gehuurd materieel kunnen zeer kostbaar zijn. De werknemer die aan de slag is met het gehuurde materiaal kan gewond raken, maar er kan ook schade worden veroorzaakt aan het materiaal dat is verhuurd. In beide gevallen is zo’n ongeval erg vervelend voor het bedrijf dat de equipment huurt.

Door een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals goede training en onderhoud, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun werknemers veilig zijn bij het gebruik van gehuurde apparatuur.

Te nemen stappen voordat gehuurde apparatuur wordt gebruikt

Voordat je gehuurde apparatuur gebruikt, zijn er enkele veiligheidsmaatregelen die je moet nemen. Zorg er eerst voor dat je begrijpt hoe de apparatuur werkt en dat je je prettig voelt bij het gebruik ervan. Inspecteer vervolgens de apparatuur op eventuele schade of slijtage. Bij de verhuurder wordt alle equipment na een verhuurperiode nagekeken. Daarnaast worden er periodieke controles uitgevoerd om zo de kwaliteit van de equipment te waarborgen. Als er toch schade is, meld dit dan aan het verhuurbedrijf voordat je de apparatuur gebruikt. Volg tot slot altijd de instructies van de fabrikant bij het bedienen van de apparatuur. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je zorgen voor een veilige en productieve ervaring tijdens het gebruik van gehuurde apparatuur.

Tijdens gebruik: waar moet je op letten?

Zoals eerder aangegeven is het ten zeerste aan te raden om tijdens het gebruik de veiligheidsvoorschriften na te leven. Ook is het belangrijk om de handleiding goed door te nemen wanneer de equipment nieuw voor je is. Zorg er daarnaast altijd voor dat je de equipment hebt nagekeken voor het gebruik. Zijn de aansluitingen goed, weet je zeker dat je veilig kunt werken etc…

Houd ook altijd de omgeving in de gaten op onveilige situaties. Wanneer deze zich voordoen tijdens het werken is het van groot belang om deze eerst op te lossen alvorens verder te werken aan je project.

Na gebruik: opruimen en inspecteren

Wanneer je klaar bent met het gebruik van gehuurde apparatuur, is het belangrijk om deze op te ruimen en te inspecteren op eventuele schade. Als je dit doet, zorg je ervoor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor schade die er niet was toen je begon.

Om de apparatuur schoon te maken, veegt u deze eenvoudig af met een vochtige doek. Zorg ervoor dat u eventueel vuil of vuil dat zich tijdens het gebruik heeft opgehoopt, wegneemt. Als u klaar bent met schoonmaken, controleert u de apparatuur op tekenen van schade. Als u iets ziet, moet u dit op de huurovereenkomst noteren, zodat u niet verantwoordelijk wordt gehouden.

Door een paar minuten de tijd te nemen om gehuurde apparatuur op te ruimen en te inspecteren, kunt u eventuele ongewenste kosten of problemen later helpen voorkomen.

Samenvatting van belang

Als het gaat om gehuurde apparatuur, is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Dit houdt onder meer in dat de apparatuur in goede staat verkeert en goed wordt onderhouden. Bovendien moeten werknemers goed worden opgeleid in het veilige gebruik van de apparatuur. Door deze stappen te nemen, kunnen werknemers verwondingen en ongevallen helpen voorkomen.