Wat valt er allemaal onder e-commerce?

ecommerce verkoopmedewerker - e-commerce

Wat valt er allemaal onder e-commerce?

Je hebt vast wel eens van het begrip gehoord: e-commerce. Maar weet je ook wat dit begrip betekent? Kort gezegd heeft e-commerce betrekking op online verkopen, vaak via een website. Heb jij interesse in e-commerce? Lees dan snel verder, in dit artikel krijg je namelijk antwoord op al jouw vragen over dit onderwerp.

Wat zijn retailers in de e-commerce?

In de retail worden goederen en diensten geleverd aan de eindgebruiker. Retailers in de e-commerce verkopen hun goederen online en zijn dus een online detailhandel. Retailers in de e-commerce leveren alle denkbare producten. Of het nu om fietsen, schoenen of laptops gaat: het wordt online verkocht.

Wat valt onder de retail sector?

Retail is het Engelse woord voor kleinhandel. Oftewel, het is een verzamelnaam voor winkels die direct aan de consument leveren. Bedrijven die uitsluitend aan andere bedrijven leveren, vallen niet onder deze definitie. Onder de definitie van retail vallen ook geen bedrijven die uitsluitend diensten leveren en geen fysieke producten. Zo valt een advocaat niet onder de definitie van retail, omdat deze diensten levert en geen fysieke producten. Retail wordt onderverdeeld in een groot aantal branches, zoals modewinkels en supermarkten. Dit zijn gelijk ook de grootste branches in de retail.

Wat is de toekomst van e-commerce?

E-commerce maakt al jaren op rij een stormachtige groei door. Veel detailhandel die aanvankelijk uitsluitend fysieke vestigingen hadden, kiezen als gevolg hiervan ook meer en meer om retailer in de e-commerce te worden. De voordelen hiervan zijn dan ook groot. Als online retailer heb je vaak lagere huisvestingskosten. Bovendien bereik je veel gemakkelijker een grote hoeveelheid potentiële klanten. De verwachtingen zijn dan ook dat e-commerce in de komende jaren blijft groeien, grotendeels ten koste van fysieke winkels.

Is er veel werk in de e-commerce?

In de e-commerce liggen de banen voor het oprapen. Net als in veel andere sectoren is er een groot tekort aan personeel. Ben je op zoek naar e-commerce vacatures, dan kan je deze net als verkoopmedewerker vacatures snel en eenvoudig online vinden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen webwinkel te beginnen.

Verkoopmedewerker vacatures

RSS-fout: A feed could not be found at `https://feedfry.com/rss/11edf50111a74b9e8c54332c1348551e`; the status code is `402` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

E-commerce vacatures

RSS-fout: A feed could not be found at `https://feedfry.com/rss/11edf50140a152a69cae450e69872926`; the status code is `402` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Wat verdient een e-commerce medewerker?

Een e-commerce medewerker zorgt er niet alleen voor dat de online winkel visueel aantrekkelijk is. De e-commerce medewerker zorgt er tevens voor dat dat de inhoud van de website actueel is en visueel aantrekkelijk. Je salaris als e-commerce medewerker is afhankelijk van diverse zaken. Voer je met name IT-gerelateerde zaken uit, dan verdien je meer dan wanneer je voornamelijk verantwoordelijk bent voor de inhoud van de website. Het gemiddelde salaris van een e-commerce medewerker bedraagt ruim € 3.500 per maand.

Hoe start je met e-commerce?

Wil je starten met e-commerce, dan kan je dit op verschillende manieren doen. Je kunt er voor kiezen om eerst een opleiding te volgen. Zo zijn er in Nederland diverse hbo-opleidingen e-commerce. Je kunt er ook voor kiezen om voor jezelf te beginnen. In dat geval is het een goed idee om onderstaande stappen te doorlopen:

  • Zoek een geschikt product. Een product is geschikt als hier vraag naar is, het mogelijk is om je hiermee te onderscheiden van de concurrentie én het mogelijk is om een winstmarge te behalen met dit product.
  • Kies een betrouwbare leverancier die levert tegen goede prijzen.
  • Kies de domeinnaam van jouw webwinkel.
  • Bouw je website, of laat deze bouwen door een specialist.
  • Regel de logistieke afhandeling. Weet wat je moet doen op het moment dat er een bestelling binnenkomt. Hoe ga je het product verpakken en verzenden? Sluit bijvoorbeeld een contract met een koerier die de bezorging voor jou regelt.
  • Werf klanten, bijvoorbeeld door het maken van reclame.
  • Lever een goede service, zodat klanten niet alleen terugkomen maar jou ook aanbevelen bij vrienden en bekenden.