Top 5 snelle waterkokers: de beste modellen van 2023

smeg waterkoker - waterkokers

Top 5 snelle waterkokers: de beste modellen van 2023

Wat is een snelle waterkoker?

Een waterkoker is een handig apparaat waar veel mensen over de hele wereld gebruik van maken. Verrassend genoeg is een waterkoker niet alleen handig voor het koken van water, het kan ook een grote hulp zijn bij het bereiden van tal van snacks en dranken, en dat binnen enkele minuten! Of je nu een fervent koffieliefhebber bent of van noedels houdt, een snelle elektrische waterkoker kan ieders beste vriend zijn. 

Waar kun je de beste waterkokers kopen?

De meest populaire modellen waterkokers worden online verkocht. Er zijn ook hardware winkels waar je terecht kunt om je nieuwe waterkoker aan te schaffen. Wil je een professionele waterkoker kopen die wordt gebruikt in horecazaken zoals grill-restaurants of koffie hotspots? Dan is het wereldwijde web je beste vriend. Verdiep je eens in wat voor keukenbenodigdheden echte chefs gebruiken zodat jij de beste apparatuur in huis kunt halen.

Waar kun je een snelle waterkoker voor gebruiken?

Dat je binnen een mum van tijd een ketel kokend water tot je beschikking hebt dankzij een waterkoker moge duidelijk zijn, maar je kunt het apparaat voor veel andere doeleinden gebruiken. Wij hebben een aantal verrassende opties voor je op een rijtje gezet.

Snelle noedels 

Voor veel mensen zijn instant noedels de perfecte snelle snack. Dankzij een snelle waterkoker hoef je geen eten te bestellen om je trek te stillen. Binnen 5 minuten heb jij een snelle snackmaaltijd voorbereid. De waterkoker kookt binnen enkele minuten het water dat je aan je cup-noedels en kruiden kunt toevoegen en klaar is Kees!

Een snelle kom havermout voor de drukke ochtenden

Een andere snack die je hongergevoel kan stillen, is instant havermout. Of je nu een snel ontbijt of een lichte lunch moet bereiden, instant havermout is vaak een prima optie. Met behulp van een snelle waterkoker maak je binnen enkele minuten je havermout ‘hapklaar’.

Flessen opwarmen of steriliseren

Een andere handige toepassing van een waterkoker is het opwarmen of steriliseren van een (baby)fles. De beste waterkokers beschikken vaak over een temperatuurregulering-functie. Hierdoor kun jij een fles op de juiste temperatuur krijgen en je kunt je fles zelfs steriliseren. 

Smelt chocolade

Wie houdt er nu niet van gesmolten chocolade? Dit is een geweldige aanvulling op ijs — denk aan een Dame Blanche bijvoorbeeld — en voor andere desserts. Om gladde gesmolten chocolade te maken kun je je waterkoker gebruiken om heet water in een kom te doen waarmee je de chocolade ‘au bain-marie’ smelt. 

Waterkokers ontkalken

Hoe je het best waterkokers kunt ontkalken? Dat doe je in drie simpele stappen:

  1. Giet je waterkoker vol met water en voeg een ruime scheut schoonmaakazijn toe.
  2. Sluit je waterkoker aan en breng het water 2 keer aan de kook.
  3. Giet de inhoud vervolgens in de gootsteen en spoel de waterkoker schoon.

Samenvatting

Hopelijk hebben wij je kunnen inspireren tijdens je zoektocht naar de beste waterkoker. Vergeet onze schoonmaak- en gebruikstips niet om het meeste uit je snelle waterkoker te halen. Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende blog!