Op zoek naar het beste aas voor het karpervissen

beste aas karpervissen - karpervissen

Op zoek naar het beste aas voor het karpervissen

Karpervissen wordt steeds populairder in Nederland, ook onder mensen die normaal geen fan zijn van vissen. Het is natuurlijk wat stoerder dan gewoon vissen, aangezien karpers sterke vissen zijn en voor wat meer uitdaging zorgen. Het hebben van de juiste uitrusting is altijd belangrijk bij vissen, maar het juiste aas is nog veel belangrijker. In dit artikel gaan we het hebben over welk aas geschikt is voor het vissen op karpers!

Partikels voor het vissen op karpers

Partikels is een verzamelnaam voor alle soorten zaden, noten en bonen die worden gebruikt voor het karpervissen. Het is momenteel erg normaal om met partikels karper te vissen, het is namelijk een populair soort aas. Partikels werden in eerste instantie vooral in Engeland gebruikt, maar uiteindelijk is de trend ook over komen waaien naar Nederland. De meest gebruikte partikels voor het karpervissen zijn tijgernoten. Je kunt ze krijgen in verschillende formaten en kleuren. Daarnaast zijn er andere soorten partikels, zoals hennepzaad, boekweit, maïs, pinda’s, tarwe en dari. Dit zijn ook erg geliefde soorten aas voor het vissen op karpers. Voordat je met partikels gaat vissen, moeten ze geweekt en gekookt worden. Heb je hier geen zin in of tijd voor? Dan kun je ook kant en klare partikels kopen. Deze zijn wat duurder, maar het scheelt je wel een hoop werk.

Op karpers vissen met boilies

Veel mensen kiezen er ook voor om met boilies karper te vissen. Boilies zijn een soort mix van verschillende partikels, die in elkaar worden gedraaid. Boilies zijn al langer bekend in het vissen, maar worden nu ook veel ingezet bij het vissen op karpers. In het begin van de jaren 80 werd er voor het eerst een karper gevangen met behulp van boilies. Vandaag de dag is het naast partikels het meest populaire aas. In het begin waren de boilies erg duur, dat is inmiddels wel wat veranderd. Uiteraard zijn ze nog steeds te krijgen in verschillende prijsklassen. Tegenwoordig kun je al boilies kopen voor een paar euro per kilo, wat het karpervissen een stuk toegankelijker heeft gemaakt. Er zit echter wel veel verschil in kwaliteit tussen de boilies van verschillende leveranciers. Ga niet automatisch voor de laagste prijs, want dat betekent vaak ook een lagere kwaliteit.

De beste boilies om mee te vissen

Wat de beste boilies zijn om mee te gaan vissen, hangt van een aantal dingen af. Het jaargetijde waarin je gaat vissen, het tijdstip op de dag en het soort water waarin je gaat vissen. Het gaat hierbij vooral om de voedingsstoffen die de karpers nodig hebben op dat moment. Hier kun je jouw keuze in boilies op afstellen.