Dit is hoe ook jij van affiliate marketing een succesverhaal kunt maken

affiliate marketing - affiliate marketing

Dit is hoe ook jij van affiliate marketing een succesverhaal kunt maken

ls je op zoek bent naar een manier om online een aardig extraatje te verdienen, is de kans groot dat je al meermaals de term affiliate marketing bent tegengekomen. Niet vreemd als je bedenkt hoeveel mensen hiermee al hun droom van financiële onafhankelijkheid in vervulling zagen gaan.

Let op, affiliate marketing maakt je niet slapend rijk, je moet er echt wel voor werken, maar dan wel op een leuke manier. Zet je de technieken optimaal in en verdiep je je helemaal in deze boeiende wereld, dan ligt ook voor jou een mooie toekomst binnen handbereik. Je leest hier wat affiliate marketing precies is en hoe het je kan helpen om je meest ambitieuze dromen waar te maken.

Wat is affiliate marketing?

Om te weten hoe je succesvol kunt worden binnen de affiliate marketing moet je natuurlijk eerst weten wat het is.

Bij affiliate marketing is eigenlijk niets meer en niets minder dan een marketingtechniek waarbij je op jouw blogs, website en sociale media kanalen links gaat plaatsen naar producten en diensten van anderen. Als iemand dan via jouw pagina’s een aankoop doet, krijg je daarvoor een commissie.

Is het iets voor jou?

Om te starten met affiliate marketing heb je in principe niet meer nodig van een website, blog of social media kanaal. Vervolgens is het zaak om mensen te vinden die producten en diensten aanbieden die aansluiten bij waar jouw doelgroep interesse in heeft en die jou willen belonen voor het plaatsen van een link.

De voordelen

Affiliate marketing biedt heel wat voordelen op verschillende vlakken.

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat het een prima manier is om een extra inkomen op te bouwen zonder dat je zelf risico loopt of veel geld moet investeren. Jij gaat eigenlijk alleen jouw bezoekers doorsturen en hoeft je niet bezig te houden met effectieve verkoop en klantenservice. Verder is het ook zo dat je na het opstarten van je affiliate marketing marketing op een makkelijk manier geld kunt blijven verdienen; je bouwt een mooi zogenaamd passief inkomen op. Eens je erkend worden als betrouwbare affiliate zul je merken dat er steeds meer mooie kansen je richting uitkomen zonder dat je zelf nog langer actief op zoek moet gaan.

De nadelen

Als je op zoek bent naar een manier waarop je geld kunt verdienen zonder er ook maar iets voor te moeten doen, is affiliate marketing niet de beste keuze. Zeker als je pas start, heb je heel wat tijd te investeren in het opstellen van een goede strategie. Je moet op zoek gaan naar producten en diensten die aansluiten bij waar jij voor staat en je moet uiteraard enkel in zee gaan met partners die betrouwbaar zijn. Koopt een bezoeker van jou een product of dienst aan bij een derde partij en laat de service te wensen over, zal dat zonder twijfel ook invloed hebben op jouw eigen goede naam en faam. Een goede voorbereiding en degelijke research zijn dus absoluut noodzakelijk om succesvol te worden.