Hoe kom ik vroeg op Schiphol?

taxi schiphol - taxi

Hoe kom ik vroeg op Schiphol?

Het is zover, jouw geplande vakantie staat op het punt om te beginnen. Je bent je koffers al aan het pakken en verheugt je al op het moment dat je uit het vliegtuig stapt op jouw vakantiebestemming. Maar eerst moet je nog proberen om dat vliegtuig te halen en dat is nog best een uitdaging!

Vervoer naar Schiphol

Om op Schiphol te komen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor eigen vervoer, je rijdt naar de luchthaven en parkeert je auto daar. Houdt hierbij rekening met de verkeersdrukte, de te rijden route en je moet vanaf de parkeerplaats met je bagage naar de vertrekhal. Als het druk is op de luchthaven zitten de pendelbussen vaak vol en dit kan je kostbare tijd kosten. Er rijden ook treinen tot aan Schiphol, dus dat is ook een optie. Je hoeft niet met je bagage te zeulen, want je komt direct op de luchthaven aan. Je bent wel afhankelijk van de treintijden en moet rekening houden met eventuele vertragingen. Dan is er nog de mogelijkheid om met de taxi naar Schiphol te gaan. Je wordt gereden en komt direct bij de luchthaven aan. Klinkt als een goede optie? We diepen deze laatste optie verder voor je uit.

Taxi naar Schiphol

Als je met de taxi naar Schiphol gaat, hoef je geen rekening te houden met de te rijden route en ook hoef je je geen parkeerplek te zoeken of de treintijden in de gaten te houden. De taxi staat op de afgesproken tijd voor de deur, zodat jij ruim van te voren op Schiphol bent en jouw vlucht kunt halen. Je wordt voor de deur van de vertrekhal afgezet en je kunt je bagage zo meenemen, op naar de incheckbalie!

Betrouwbare taxi naar Schiphol

Er zijn verschillende taxibedrijven die vervoer aanbieden naar Schiphol, ook bij jou in de buurt kun je een taxibedrijf vinden die dit graag voor jou regelt. Je kunt een regulier taxibedrijf benaderen, maar er zijn ook bedrijven die zich richten op vervoer van en naar Schiphol, zoals bijvoorbeeld Taxi Schiphol. De kosten zullen je meevallen, helemaal als je met meerdere mensen in een taxi zit en de kosten kunt delen.
Als je midden in de nacht moet vertrekken is het ideaal om met een taxi naar Schiphol te gaan, je kunt nog even slapen of rustig wakker worden in de taxi en hoeft niet op het verkeer te letten. Een ontspannen begin van jouw vakantie!

Je vlucht halen

Als de taxi je heeft afgezet op Schiphol, dan wil je zo snel mogelijk naar je vlucht. Hoe snel dit lukt is afhankelijk van de drukte op de luchthaven zelf. Reis je in een vakantieperiode dan is het natuurlijk drukker dan in het laagseizoen. Zorg er in ieder geval voor dat je op de tijd aanwezig bent die op je ticket staat en ga direct naar de incheckbalie, laat je niet verleiden om eerst een bakje koffie te doen. Dat kan na het inchecken wel! Het heeft geen zin om uren eerder te komen, de incheckbalie gaat op de aangegeven tijd pas open. Als je de mogelijkheid hebt, is het goed om thuis alvast online in te checken, dan kun je die stap alweer overslaan en direct door naar de douane.

Als je door de douane gaat, is het handig om je goed voor te bereiden. Dit zorgt ervoor dat je sneller door de douane kunt gaan. Hierbij kun je denken aan het legen van je zakken (of zorg dat ze al leeg zijn), je jas alvast uittrekken, maar ook enkelhoge schoenen. Je hoeft dit dan alleen nog maar in een bak te leggen. Zorg dat je je waterflesje leeg hebt en vul deze na de douane weer, je vindt de watertappunten vlakbij de douane!

We wensen je alvast veel plezier op vakantie. Geniet van de reis, die al begint als de taxi voor de deur staat!