Wat is de beste camera van dit moment?

pexels anna nekrashevich 12432832 - beste camera

Droom je van een carrière als content creator en met jouw video’s de socials en YouTube veroveren? Je kan de lucratieve sponsordeals al ruiken, en het geping van alweer duizend nieuwe likes rinkelt al vrolijk in je oren?

Goed nieuws! Dan heb je niet eens professioneel filmmateriaal nodig. Want waarom zou je met camera’s, lenzen, microfoons en ander peperdure audiovisuele snufjes zeulen als er een hele film- en opnamestudio in je broekzak past?

Ja, dat lees je goed. Met je smartphone kan je anno 2024 al alle kanten uit als content creator. Maar met welke telefoon maak je nu de beste foto’s en video’s? En wat zijn de iPhones met de beste cameras van dit moment om te filmen?

1. Kiezen: een telefoon met iOS of Android?

Hak eerst deze knoop door. Welk besturingssysteem wil je? iOS of Android? Elk toestel dat de Apple-fabriek verlaat, draait op iOS. Dan bevindt je je in het “Apple ecosysteem”, handig als je al een Mac computer gebruikt.

Het door Google ontwikkelde Android stuurt de smartphones van Samsung, Xiaomi, Huawei en co aan. Daar kunnen alle Windows PC’s goed mee overweg, en gelukkig Apple Mac’s ook natuurlijk.

Voor beide besturingssystemen valt wat te zeggen. Apple’s iOS is opvallend gebruiksvriendelijk. Maar misschien verkies je wel een Android-smartphone, omdat je met het ‘open source’-besturingssysteem je telefoon dan meer kan personaliseren?

Android geeft je keuze tussen tientallen merken. Met iOS kan je maar één telefoon kiezen. Maar die luistert wel naar de aanlokkelijke naam ‘iPhone’. » iPhone 15 kopen bij Odido

2. Welke telefoon heeft de beste camera in 2024?

Apple lanceerde al in september 2023 zijn iPhone 15. Samsung stapte voorjaar 2024 in de ring met zijn Galaxy S24-serie.

Wil je vooral filmen? Dan zet je je geld beter in op het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf. Samsungs Galaxy S24 Ultra scoort razend enthousiaste reviews dankzij zijn veelzijdigheid en uitstekende cameraprestaties.

Andere recensies prijzen dan weer de gebruiksvriendelijkheid en scherpe optische zoom van Apple’s iPhone 15 Pro Max.

3. Welke telefoon maakt de mooiste foto’s?

De huidige generatie iPhones komt met een 48-Megapixel hoofdcamera. Is het je louter om het aantal megapixels te doen? Dan wint de Galaxy S24 Ultra met zijn primaire 200 MP-camera.

Maar wat ben je eigenlijk met al die pixels van plan? Wil je haarscherpe professionele foto’s afdrukken als een volleerd natuurfotograaf? Dan is de Galaxy S24 je ideale toestel.

Wil je vooral snel als content creator aan de slag met je smartphone? Dan is de gebruiksvriendelijke iPhone 15 je partner in crime. Apple’s standaard bijgeleverde fotobewerkingsmagie doorstaat bovendien moeiteloos de concurrentie met de huidige Android-fotobewerkingssoftware

4. Wat zijn de nadelen van de nieuwste iPhone?

Elke keer de Amerikaanse technologiereus vanuit zijn Californische hoofdkwartier zijn nieuwste iPhone lanceert, klinkt dezelfde vertrouwde kritiek: de iPhone is erg duur.

Voor het basismodel met een 6,1-inch display tel je al bijna € 1.000 neer. De iPhone 15 Plus verwacht dat je nog eens € 150  extra ophoest voor zijn uit de kluiten gewassen 6,7-inch scherm.

Ter vergelijking. Het Samsung Galaxy S24-instapmodel zit al voor € 900 in je broekzak. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf maakt er bovendien al jaren een sport van om Apple te overtroeven met allerlei extra lenzen en overweldigende hoeveelheden megapixels.

5. iPhone blijft wereldwijd waanzinnig populair

Toch ligt de gemiddelde iPhone-gebruiker niet wakker van al die technologische hokuspokus. Apple geniet namelijk een haast “goddelijke” status dankzij zijn knappe designs en gebruiksvriendelijkheid.

Bovendien kijken de Apple-fans vooralsnog niet op een eurootje meer of minder. Eind 2023 bleek 1 op 4 verkochte smartphones wereldwijd een iPhone. Apple liet daarmee nipt Samsung achter zich.

Maar voor hoelang? Goedkopere Chinese merken als Xiaomi en Oppo slijten elk jaar meer mobieltjes. Daar hebben hun verbeterde camera- en fotoprestaties beslist ook wat mee te maken!