Hoe leer ik Nederlands

Nederlands: een moeilijke taal
Nederlands: een moeilijke taal

Gefeliciteerd, als u hier terecht bent gekomen door te zoeken naar “hoe leer ik Nederlands“.

Nederlands is een hele moeilijke taal. Er kunnen verschillende redenen zijn om Nederlands te leren. Misschien bent u net in Nederland of bent u al geruime tijd vertrokken. In het laatste geval wilt u uw Nederlands bijhouden of uw kinderen bijbrengen. Dit is de juiste plek om te beginnen. Wij hebben een aantal handige links voor u verzameld zodat u snel Nederlands kunt leren.

De 10 Beste Tips voor het Leren van Nederlands

 1. Begin met het leren van de basiswoordenschat. Het is belangrijk om een goed begrip te hebben van de basiswoordenschat voordat je verder gaat met het leren van Nederlands. Probeer woorden te leren die je vaak gebruikt, zoals kleuren, getallen, dagen van de week, maanden, seizoenen, etc.
 2. Oefen met het lezen van Nederlandse teksten. Probeer Nederlandse boeken, kranten, tijdschriften, websites, etc. te lezen. Dit zal je helpen om je woordenschat te vergroten en je grammatica te verbeteren.
 3. Oefen met het luisteren naar Nederlandse audio. Luister naar Nederlandse radio, podcasts, muziek, etc. om je luistervaardigheid te verbeteren.
 4. Oefen met het schrijven van Nederlandse teksten. Probeer Nederlandse teksten te schrijven over onderwerpen die je interesseren. Dit zal je helpen om je grammatica te verbeteren en je woordenschat uit te breiden.
 5. Oefen met het spreken van Nederlands. Probeer Nederlands te spreken met vrienden, familie, collega’s, etc. Dit zal je helpen om je spreekvaardigheid te verbeteren.
 6. Maak gebruik van online hulpmiddelen. Er zijn veel online hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen bij het leren van Nederlands. Denk aan online cursussen, apps, websites, etc.
 7. Maak gebruik van Nederlandse films en tv-programma’s. Kijk naar Nederlandse films en tv-programma’s om je luistervaardigheid te verbeteren.
 8. Oefen met het spelen van Nederlandse spellen. Er zijn veel Nederlandse spellen beschikbaar om je te helpen bij het leren van Nederlands. Denk aan bordspellen, kaartspellen, woordspelletjes, etc.
 9. Oefen met het maken van Nederlandse gerechten. Probeer Nederlandse gerechten te maken om je woordenschat te vergroten en je grammatica te verbeteren.
 10. Maak gebruik van Nederlandse sociale media. Er zijn veel Nederlandse sociale media-platforms beschikbaar om je te helpen bij het leren van Nederlands. Denk aan Facebook, Twitter, Instagram, etc.

Hoe leer ik Nederlands: meer informatie

Buitenland: onderwijs in de Nederlandse taal en cultuurBuitenland: onderwijs in de Nederlandse taal en cultuurWonen in het buitenland met jonge kinderen betekend een hoop geregel. Ook het onderwijs voor deze Nederlandse kinderen in het buitenland, moet geregeld worden. Bestaat er goed onderwijs in de Nederlandse taal in het buitenland? Hoe kunnen Nederlandse…Roberta, 19-11-2010
Spaans, Duits, Engels & Frans journaal kijken, Waar kan dat?Spaans, Duits, Engels & Frans journaal kijken, Waar kan dat?Wanneer je het vak Frans, Duits, Engels of Spaans volgt op de middelbare school, en wanneer je hier moeite mee hebt, zou je leraar je kunnen aanbevelen een serie, tv-programma of het journaal in die taal te bekijken. Wanneer je regelmatig het journaa…Shiny, 30-12-2011
Afstandonderwijs voor Nederlandse kinderen in het buitenlandAfstandonderwijs voor Nederlandse kinderen in het buitenlandWonen in het buitenland kan voor Nederlandse kinderen een achterstand betekenen met de Nederlandse taal en met de Nederlandse cultuur. Niet overal zijn er Nederlandse basisscholen beschikbaar of zijn de lokale scholen aangesloten bij het NTC onderwij…Roberta, 22-11-2010
Turkse taal: alfabet en uitspraakHet Turks lijkt een moeilijke taal maar dit valt in de praktijk reuze mee. Het Turkse alfabet lijkt op het Nederlandse alfabet en de uitspraak is altijd gelijk. Dit maakt het makkelijk om de taal te leren.Peri, 27-12-2012
Emigreren met kinderen: Nederlandse taal bijhoudenEmigreren met kinderen: Nederlandse taal bijhoudenEmigreren of tijdelijk verhuizen naar het buitenland met kinderen, vergt een hoop geregel. Onderwijs in het buitenland moet geregeld worden maar ook een goede vraag is: hoe houden we de Nederlandse taal op peil terwijl de Nederlandse kinderen in het…Roberta, 24-11-2010

1 gedachte over “Hoe leer ik Nederlands”

 1. hallo iederen . ik wil graag nederlandes taal leren en praten ik zoek wil kan mij help

Reacties zijn gesloten.