Hoe werkt Spotify

spotify hoe - hoe werkt spotify

Hoe werkt Spotify

Jouw favoriete muziek overal en altijd. De Walkman, Discman, Minidisc en later de iPods hebben hiervoor gezorgd, maar dit zijn alleen de geluidsdragers. Muziek kon je pas luisteren nadat je zelf een cassette of CD had gevuld. Het liefste wil je jouw muziek op ieder gewenst moment luisteren zonder dat je een nummer moet verzamelen of zelfs bezitten. Dat kan met Spotify!

Spotify biedt sinds 2006 muziek-streaming dienst aan. Dat wil zeggen dat ieder nummer die je wilt horen, je direct als stream kan luisteren zonder te downloaden. Met Spotify kun je uit een database van miljoenen nummers kiezen. Gratis, maar met reclame. Dit is tegen betaling afkoopbaar.

Spotify is er in 4 varianten: Gratis, Spotify Premium, Student en Spotify Family. Bij de laatste drie heb je geen reclame tussen de nummers. Bij een Spotify Premium account kun je zelfs de nummers downloaden op je telefoon zodat je ook offline van je muziek kunt genieten. Met een Spotify Family account kun je met maximaal vijf andere mensen die op hetzelfde adres als jij wonen Spotify gebruiken!

Hoe werkt Spotify Family?

Als je je aanmeldt voor Spotify Family kun je je familieleden uitnodigen per email voor een Spotify account. Elk familielid dat is uitgenodigd voor Spotify Family krijgt een eigen Premium-account, zodat je elk je eigen muziek kunt afspelen wanneer jij maar wilt. Je hoeft elkaars inloggegevens niet te gebruiken of tijd in te plannen wanneer je Spotify kunt gebruiken. De persoon die Spotify Family betaald, ontvangt elke maand de factuur.

Hoe voeg je familieleden toe aan Spotify Family?

 1. Ga naar deze pagina en log in;
 2. Kies in het menu aan de linkerkant voor ‘Family Premium’;
 3. Vervolgens zie je de optie om je familie-abonnement te beheren;
 4. Tik op de lege vakjes om familieleden toe te voegen; Geef hiervoor het e-mailadres van een familielid op en die persoon ontvangt een e-mailuitnodiging. U kunt de link naar de uitnodiging ook rechtstreeks via WhatsApp sturen, bijvoorbeeld. Doe dit voor elk van de personen (maximaal vijf) die u een abonnement wilt geven.
spotify family - hoe werkt spotify

Nadat je ze hebt uitgenodigd, kunnen familieleden de uitnodiging accepteren door op een link in de e-mail te klikken. Vervolgens moeten ze een Spotify-account aanmaken om muziek te kunnen beluisteren op hun mobiele apparaat of computer.

Voordelen van Spotify

 • Overal en altijd jouw favoriete nummers luisteren
 • Nooit meer downloaden of zoeken naar een mp3
 • Keuze uit miljoenen nummers
 • Gratis te gebruiken
 • Veel nieuwe muziek ontdekken

Nadelen van Spotify

 • Betalen voor reclame-vrije versie
 • Kost veel bandbreedte op je mobiele telefoon

Spotify uitgelegd door RTL Nieuws

Populaire Spotify Playlists uit Nederland

Hoe werkt Spotify: meer informatie

Wat kun je met Spotify?Gratis muziek luisteren met SpotifyWat is Spotify? Spotify is een online muziek-stream programma. Via Spotify heeft men toegang tot een database van miljoenen nummers. Sinds kort probeert Spotify ook een waardige concurrent van Itunes te worden. Meer hierover in ons artikel…

Wat kun je met Spotify?Wat kun je met Spotify?Spotify is een legaal muziek programma waar je muziek op kan zoeken en kunt luisteren en die geen virussen bevat. Je hebt verschillende soorten abonnementen. Lees hier meer over Spotify.

16 gedachten over “Hoe werkt Spotify”

 1. Als ik een artiest heb uitgekozen, komen er na een nummer ongevraagde nummers die worden afgespeeld.
  Hoe kan ik dat stoppen? Ik heb een abonnement zonder reclame.

  1. Hi Ton,

   Welke versie gebruik je? Op de computer is het gebruikelijk dat Spotify automatisch nummers blijft afspelen (van dezelfde artiest). Kijk goed of “random” niet is ingeschakeld. Enige oplossing om te voorkomen dat Spotify niet doorloopt naar het volgende nummer is d.m.v. “repeat”

 2. hoe kan ik een volgend nummer selecteren bijv uit een andere lijst, die hij nadat een nummer klaar is af gaat spelen?
  bijvoorbeeld door in een wachtrij te plaatsen op je telefoon?

 3. ik heb spotify 30 dagen proef hoe kan het dat ik als ik een nummer wil dowloaden moet kopen, het is toch 30 dagen gratis?

  1. Spotify heeft aangekondigd dat downloaden van Mp3s op een mobiel niet meer mogelijk is. Alleen nog op je computer. Helaas zijn deze bestanden niet uit te wisselen. Waarschijnlijk is het proefabonnement niet “premium” waardoor alleen luisteren zonder reclame mogelijk is.

 4. Herman Timperman

  Waar kan ik een gebruiksaanwijzing voor Spotify vinden. Ik ben gratis aangesloten. Ik wil graag overstappen naar betalend maar dan heb ik MINSTENS een juiste gebruiksaanwijzing nodig. Hoe zoek ik muziek op; maar ook hoe kan ik opgevraagde muziek verwijderen? Ik vroeg ooit HAYDN aan en iedere keer dat ik Spotify opstart komt Haydn terug.
  Dank bij voorbaat voor uw antwoord.

 5. Ik heb spotify premium aangevraagd en betaald via credit card. gaat via aut. afschrijving. is ongeveer 9,98 per maand. Nu wordt er 22,98 afgeschreven in de eerste maand. Hoe kan dit en hoe kan ik dit stoppen?

 6. Iemand een idee hoe ik op mijn s4 de offline tracks kan verwijderen? Als ik ze verwijder in spotify blijven ze wel op mijn telefoon geheugen staan en ik kan ze nergens terug vinden om te verwijderen..

 7. Ik heb in degratis spotify een afspeellijst gemaakt.
  Voorheen kon ik alles op alfabet zoeken of afspelen in die lijst maar na de laatste wijziging van spotify krijg ik alleen nog maar shuffle
  Iemand een idee hoe ik dit om kan zetten.

 8. Spotify doet raar bij mij… ik kan alleen nog maar mijn muziek op shuffle zetten en ik wil niet betalen. Hoort dit zo ?

  1. Halo Levi,

   Het lijkt er op dat je abonnement verlopen is. Alleen shuffle en geen online toegang is de beperking bij een ‘gratis’ account. Je zult hiervoor een premium abonnement moeten nemen. Heb je je account ergens bij gekregen? Misschien is het verlopen…

   Hier kun je je aanmelden: http://spotify.extole.com/v2/share/6145105214893232086

Reacties zijn gesloten.