Hoe ontruim je een huis?

woning ontruimen - ontruimen

Of je nu een woning moet ontruimen omdat een familielid overlijdt of omdat bijvoorbeeld je ouders naar een verzorgingshuis gaan, de spullen die in de woning blijven staan hebben een emotionele waarde. Als je het ontruimen van de woning zelf gaat doen, zal dit een hoop van je tijd in beslag nemen. De ene wil de woning zo snel mogelijk leeg hebben, terwijl iemand anders de woning zo lang mogelijk in de oude staat wil behouden. Welke situatie ook bij jou van toepassing is, huis ontruimen Arnhem is geen probleem. We hebben wat tips op een rij gezet om je op weg te helpen. 

Neem de tijd

We raden het aan om 1 persoon in de familie aan te wijzen als aanspreekpunt of coördinator. Zo kan er voorkomen worden dat er taken blijven liggen of dubbel gedaan worden. Als het ontruimen goed georganiseerd wordt, is er meer tijd en aandacht voor het leegmaken van het huis. Neem hier dan ook echt de tijd voor en denk goed na wat er met de inboedel gedaan moet worden en hoe het allemaal verdeeld moet worden. Vergeet hierbij ook niet om de administratie van de persoon onder de loep te nemen en goed te organiseren. Er moet namelijk administratief en financieel het een en ander geregeld worden. Denk hierbij aan de hypotheek, verzekeringen en abonnementen die nog lopen en opgezegd moeten worden. 

Waar begin je met opruimen?

Wanneer je moet beginnen met het leegruimen van de woning, is de kans groot dat je niet weet waar te beginnen. Dit is dan ook het moment waarop het slim is om hulp in te schakelen. Een bedrijf dat helpt in woningontruimingen kan hierbij helpen. Ze lopen samen een rondje door het huis om een indruk te krijgen. Dan is het aan de familie om te markeren wat ze willen houden en kostbare spullen mee te nemen. Dit kun je het beste kamer voor kamer aanpakken. Door het vooraf alvast weg te halen of te markeren met bijvoorbeeld gekleurd tape of post-its, is het voor de ontruimers duidelijk wat er moet blijven staan en kunnen er geen fouten gemaakt worden.

Voordeel van een woningontruiming bedrijf in te schakelen

Het inschakelen van een bedrijf voor de woningontruiming kan veel stress bij je wegnemen. Ze zijn gespecialiseerd en weten hoe je het beste te werk kunt gaan. Ook hebben ze de ervaring om mensen te helpen bij zo’n lastige fase in het verlies. Daarnaast is ook alles in 1 keer geregeld en hoef je er zelf niet meer naar om te kijken.