Een super power: de psychologie achter naambadges

naambadges - naambadge

De psychologie achter naambadges: hoe naambadges met logo kunnen helpen bij het onthouden van namen

In verschillende branches dragen mensen naambadges. Dit zorgt natuurlijk voor een professionele uitstraling en voor meer herkenbaarheid. Maar, wat is eigenlijk het nut van een naambadge? Een naambadge zorgt ervoor dat namen beter kunnen worden onthouden. Hoe dat komt, vertellen we je hieronder.

1. Een naambadge maakt de naam visueel

Wanneer iemand zich voorstelt, is de kans aanwezig dat je al gauw de naam weer bent vergeten. Dat is erg vervelend, vooral als je diegene weer wil aanspreken. Als diegene een naambadge draagt wordt het je al een stuk gemakkelijker gemaakt. Dankzij een naambadge kun je namelijk daadwerkelijk de naam lezen en zien, oftewel de naam wordt visueel gemaakt. Je kunt het naambordje inclusief de naam in het geheugen prenten, waardoor je de naam wellicht wat beter kunt onthouden. Bovendien onthouden mensen over het algemeen visuele zaken beter. Het is daarom goed om naast de naam, ook het logo op de naambadge te verwerken.

2. Een naambadge zorgt voor een reminder

Voor velen is het prettig als medewerkers een naambadge dragen. Mensen hoeven op deze manier namelijk nooit meer te twijfelen of ze jouw naam goed hebben, want met een naambadge gaat diegene nooit meer de mist in. En hoe vaker diegene jouw naam ziet, hoe sneller jouw naam wordt onthouden. Een naambadge is in dit geval een fijne reminder. Ideaal voor bijvoorbeeld in de zorgbranche.

Zo kies de juiste naambadge

Een naambadge bestellen is dus een goede optie als onderneming. Vooral als je wil dat jouw naam beter wordt onthouden kan een naambadge een goede optie zijn. Maar, hoe kies je dan de juiste naambadge? We geven je een aantal tips.

Tip 1: Denk aan de vormgeving

Als je wil dat mensen in een oogopslag jouw naam kunnen lezen, is het belangrijk om een duidelijke naambadge te hebben. Kies daarom voor een duidelijk en groot lettertype, zonder al te veel sierlijkheid of kronkels. Vergeet ook zeker niet het logo toe te voegen, zodat mensen jouw naam nóg beter kunnen onthouden.

Tip 2: Passend bij jouw huisstijl

De naambadge moet natuurlijk ook aansluiten bij jouw onderneming. Zorg er daarom voor dat de naambadge past bij de huisstijl van jouw onderneming. Laat bijvoorbeeld de kleuren van de onderneming ook terugkomen in de naambadge.

Tip 3: Soort materiaal

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het materiaal. Zo heb je naambadges van hout, metaal of rubber. Rubber is zacht en kan geen schade veroorzaken, terwijl metaal juist strak en chic staat.