Waarom je laten omscholen tot leraar basisonderwijs een goed idee is

Waarom je laten omscholen tot leraar basisonderwijs een goed idee is

Waarom je laten omscholen tot leraar basisonderwijs een goed idee is

De leukste baan die er bestaat? Wat dacht je van leraar basisonderwijs, waar geen dag hetzelfde is, geen kind identiek is en geen leerroute gelijk is. Niet alleen leer je kinderen leren, maar geeft ze ook zelfvertrouwen. Jij bent die meester of juf die kinderen écht ziet. De zes rollen van de leraar pas je met veel plezier toe. Laat je ook omscholen tot leraar basisonderwijs, dat geeft echt voldoening! Lees mee waarom.

Als je werkzaam bent in het basisonderwijs, is geen dag hetzelfde. Als leraar in dit dynamische werkveld ben je de vliegende kiep, de onmisbare schakel die elke dag bevlogen voor de klas staat. Zie jij dit al helemaal voor je? Dan is de opleiding leraar basisonderwijs iets voor jou.

Vanaf het eerste jaar sta je al voor de klas;

  • Je kunt na de studie direct aan de slag in het basisonderwijs;
  • Je leert veel over didactiek en pedagogiek;
  • Het onderwijs is continu in beweging, waardoor jouw persoonlijke ontwikkeling ook blijft
  • aanwassen.

De Pabo is een 4-jarige hbo-opleiding op niveau 6 (bachelor) en kan via verschillende routes worden aangevlogen. Zo kun je ervoor kiezen om voltijd of deeltijd te studeren. Ook via zij-instroom kun je jouw onderwijsbevoegdheid halen. Voordeel hiervan is dat je direct betaald voor de klas staat en in dit versnelde traject ben je in twee jaar klaar met de opleiding. Je dient hiervoor wel een hbo-opleiding te hebben gedaan of kunt dit niveau aantonen middels een toets.

Vakinhoudelijk

Gedurende deze 4 jaar durende opleiding bij Scheidegger komt er vakinhoudelijk veel aan bod, zodat jij straks stevig in het zadel zit zodra je voor de klas staat. Pedagogiek, didactiek, vakinhoudelijke theorie zoals Nederlandse taal en literatuur en reken en wiskunde, diversiteit en inclusiviteit, praktijkgerichte vakken, professionele vaardigheden, onderzoekvaardigheden en stage- en praktijkervaring zullen je de benodigde tools geven waardoor jij een succesvolle leraar wordt.

Horizon verbreden

Met de pabo voor volwassenen kun je meer dan onderwijzen. Mocht je jouw horizon willen verbreden, dan wend je jouw pabo diploma aan als richtingaanwijzer waarmee je meerdere afslagen kunt maken op de arbeidsmarkt. Want niet alleen voor de klas staan behoort tot de mogelijkheden, ook bijvoorbeeld een baan als loopbaanadviseur in het onderwijs, onderwijsbeleidsanalist, educatieve uitgever, onderwijsadviseur of opleidingscoördinator kun je tot de opties rekenen.

Veelzijdige opleiding

De pabo is een veelzijdige opleiding waarmee je zowel op persoonlijk als professioneel vlak flink wat kilometers maakt. Als jij een persoon bent met een sterk ontwikkelde intrinsieke motivatie, dan zit je op je plek bij deze opleiding. Bovendien weet je straks als geen ander hoe je die kiem van motivatie bij jouw leerlingen ontsteekt. Het mes snijdt aan twee kanten: niet alleen je leerlingen leren, ook jouw honger naar leerdoelen wordt gestild.

De jeugd is de toekomst

Het geeft veel voldoening om op zoek te gaan naar hoe jouw leerlingen het beste leren. Het vraagt om een creatieve blik, flexibiliteit en wendbaarheid, en doet een beroep op je probleemoplossende vaardigheden. De jeugd is de toekomst: samen leggen jullie hiervoor de eerste bouwstenen. En het is aan jou om per leerling te bekijken hoe het beste geleerd wordt. Verdiepingsslagen in de Roos van Leary, Bloom’s Taxanomie en didactisch coachen helpen je op weg.

Kosten van een lerarenopleiding

Een opleiding tot leraar in het basisonderwijs kost net als elke andere opleiding geld. Je betaalt onder meer collegegeld, studieboeken en mogelijke reiskosten. Laat je goed informeren door de onderwijsinstelling of je recht hebt op vergoedingen of studiefinanciering. Hoe hoog de kosten zijn, hangt ook af van het programma dat je kiest. Kijk voor meer informatie op onze website.

Het lerarentekort los jij op!

Door het landelijke lerarentekort zijn de baankansen binnen het onderwijs zeer groot. Een aanhoudend tekort laat zich vooral zien in het speciaal onderwijs en het primair onderwijs. Ook leraren in de specifieke vakken als natuurkunde, scheikunde en wiskunde schieten tekort.

Kies je voor een baan in het onderwijs, dan staat je een veelzijdige loopbaan te wachten waarin je iedere dag met een glimlach de deur van het klaslokaal achter je dichttrekt.