Leer jezelf kennen en verdiep je spiritualiteit met orakelkaarten

orakelkaarten - orakelkaarten

Leer jezelf kennen en verdiep je spiritualiteit met orakelkaarten

Iedereen kent wel dat beeld van de waarzegster zoals je haar vaak ziet in films. De grote verzameling gouden armbanden rinkelt dat het een lieve lust is, terwijl ze met haar lange, felgekleurde vingernagels de tarotkaarten die voor haar op tafel liggen omdraait.

Maar wist je dat er veel meer verschillende soorten van dit soort kaarten zijn dan alleen de tarot? Welkom in de wondere wereld van orakelkaarten!

Wat zijn orakelkaarten?

De meeste mensen kennen orakelkaarten vooral zoals ze hierboven worden omschreven. Als kaarten die iets vertellen over de toekomst. En dan vooral in de vorm van de bekende tarot. Maar er zijn veel meer verschillende orakelkaarten, die elk op hun eigen manier iets over jou te vertellen hebben.

Want of je nu gelooft in de voorspellende kracht van orakelsets of niet: deze kaarten kunnen je op een unieke manier inzicht geven in jezelf en je onderbewuste.

Verschillende soorten orakels

Naast de tarot zijn er nog vele andere soorten orakelsets te koop. We bespreken hieronder de meest opvallende, zodat jij een beter beeld krijgt van wat er zoal bestaat op dit gebied.

Tarot zelf neemt hierin een aparte plek in. Dit spel voldoet namelijk aan bepaalde vaste regels (zoals het aantal kaarten en de afbeeldingen) en wordt meestal via vaste patronen gelegd. Die richtlijnen gelden niet voor andere spirituele kaarten.

Welke orakelset voor jou het meest geschikt is, hangt af van je eigen intuïtie. Het idee is namelijk dat je jezelf aangetrokken moet voelen tot de afbeeldingen en de boodschappen die de kaarten te bieden hebben.

1. Dierenkaarten

Je weet vast wel dat dieren bepaalde symbolische betekenissen met zich meedragen. Dat maakt ze ideaal voor het gebruik in een set van orakelkaarten. Deze kaarten zijn bedoeld om meer inzicht te krijgen in je sterke eigenschappen en zwakke kanten. Veel mensen gebruiken deze orakelset door in de ochtend een kaart te trekken en die naast hun computer te zetten, ter herinnering om meer van de eigenschap van dat dier in zichzelf toe te laten.

2. Engelkaarten

Engelen zijn waarschijnlijk de bekendste spirituele wezens en het is dan ook geen verrassing dat er talloze kaartensets met hun beeltenissen en boodschappen zijn gemaakt. Met name aartsengelen spreken tot de verbeelding, juist omdat zij vaak zo’n krachtige uitstraling en boodschap hebben. Net als de dieren kunnen ze een herinnering zijn om meer van een bepaalde eigenschap in je leven te brengen.

3. Affirmatie kaarten

Deze kaarten draaien vooral om je eigen gedachten en mindset. Een affirmatie is een krachtige zin of paar zinnen, die met regelmaat wordt herhaald om hem te bekrachtigen. Het idee is dan dat die affirmatie je helpt om jezelf te “trainen” op een bepaalde manier in het leven te staan, of om te gaan met uitdagingen.

Je kunt de affirmatie zien als een klein stukje wijsheid, een soort aanmoediging voor jezelf, om in je dag te verwerken.