Hoe laat je e-learning goed werken op de werkplek? – 3 Tips

elearning trainingen - e-learning werkplek

Hoe laat je e-learning goed werken op de werkplek?

E-learning is in een rap tempo een van de meest populaire manieren geworden voor werkgevers om hun personeel adequate opleidingen aan te bieden. Dankzij een digitaal educatieplatform is er een gemakkelijke toegang tot online studiemateriaal en kan de voortgang van de cursus beter worden beheerd. Dit is dan ook de voornaamste reden dat E-learning voor veel werkgevers, vooral die met een groot personeelsbestand, het leerformat bij uitstek is geworden.

Het heeft als bijkomend voordeel dat werknemers hun opleiding kunnen volgen in het tempo en de tijd die hen het beste uitkomen. Met deze gepersonaliseerde benadering van leren kunnen werknemers gemakkelijk nieuwe onderwerpen leren en verkennen, en dat gemakkelijk combineren met hun dagelijkse werktaken.

Maar hoe kan online leren worden toegepast in de werkplek en bedrijven in de toekomst ten goede komen? In deze blog stellen we je voor aan 3 manieren waarop bedrijven van hun digitale leeroplossing een succes kunnen maken.

1. Een oplossing vinden voor een gevestigde behoefte

Om te beginnen is het belangrijk om te onthouden waarom e-learning eigenlijk nodig is. Dit betekent dat voordat je een e-training implementeert, je ervoor moet zorgen dat werknemers weten wat ze gaan leren en hoe deze kennis in de toekomst in de dagelijkse werktaken zal worden gebruikt. Dit vereenvoudigt het leerproces en zorgt voor een hoger succes bij de inzet van e-trainingen. 

2. Het gebruik van een e-training evalueren

Bij implementatie van een platform voor e-learning is het van essentieel belang om de opgedane ervaringen te delen. Dit kan op verschillende manieren, zoals via persoonlijke ontmoetingen, enquêtes of een online discussiegroep. De groepsdiscussie over de implementatie van e-learning heeft als doel de kwaliteit van de training te beoordelen en om een actieplan en aanbevelingen voor het gebruik ervan op te stellen. 

3. Het inschakelen van adviseurs op het gebied van e-trainingen

Bij de implementatie van een e-training is het slim om samen te blijven werken met een toegewijd team dat beschikt over deskundige hulp om het leren op de werkplek te implementeren. Denk hierbij aan advies op het gebied van onderwijskundige elementen tot de grafische vormgeving. Met toegang tot de juiste kennis en ervaring op het gebied van e-trainingen, kan jouw bedrijf het meeste uit de e-learningmodules halen en duurzame strategieën toepassen om de algehele bedrijfsvoering te verbeteren.

Wil je direct aan de slag met een digitale leeroplossing op maat? Op elearningtraining.nl vind je jouw partner in leren, voor de ontwikkeling en implementatie van een op maat gemaakt e-trainingsplatform!