Leer faciliteren op werk met een LMS

learning managent system - learning management system

Leer faciliteren op werk met een LMS

Wil jij je medewerkers of collega’s op een eenvoudige en stimulerende manier helpen met het behalen van hun (persoonlijke) ontwikkelingsdoelen? Dan is een LMS onmisbaar binnen je organisatie. Een Learning Management System (LMS) biedt de mogelijkheid om digitale cursussen, trainingen en opleidingen op te zetten en deze online beschikbaar te maken voor medewerkers van je organisatie. Met een LMS kun je de voortgang van ‘leren’ binnen de organisatie beheren.

In dit artikelen geven we je 5 voordelen van een LMS.

1. Al het lesmateriaal op één plek

In plaats van je lesmateriaal te verspreiden over verschillende schijven en apparaten, kun je al het cursus- en trainingsmateriaal op één locatie opslaan. Dit vermindert het risico dat belangrijke gegevens verloren gaan en maakt het makkelijker om nieuw cursussen of trainingen te maken. Iedere deelnemer heeft op die manier toegang tot de benodigde informatie. Dit maakt een Learning Management System onmisbaar in een vooruitstrevende organisatie.

2. Onbeperkte toegang – 24/7

Zodra je het cursusmateriaal uploadt naar een LMS en publiceert, hebben de deelnemers onbeperkt toegang tot de informatie die ze nodig hebben, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dat maakt het mogelijk dat zelfs degenen die onderweg zijn kunnen inloggen op het platform via hun smartphones en tablets, zodat ze niet hoeven te wachten tot hun volgende online trainingssessie om vaardigheden te ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers in hun eigen tijd en tempo de trainingen voltooien.

3. Monitoren van voortgang en prestaties

Een Learning Management System geeft je de mogelijkheid om de vooruitgang van de deelnemer bij te houden en ervoor te zorgen dat ze hun doelen behalen. Als een deelnemer bijvoorbeeld niet in staat is om een training met succes af te ronden, kun je hem aanvullende middelen aanbieden om zijn prestaties of leergedrag te verbeteren. De meeste Learning Management Systemen beschikken over rapportage- en analysemogelijkheden waarmee je ook kunt vaststellen waar jouw deelnemer tekortschiet en waar hij of zij uitblinkt. Als je bijvoorbeeld ontdekt dat veel van je deelnemers moeite hebben met een bepaalde opdracht, kun je de inhoud herbeoordelen en aanpassen nar het nieuw verkregen inzicht.

4. Bespaart kosten voor leren en ontwikkelen

Je kunt kosten besparen met een Learning Management System doordat inhuren van (externe) docenten of trainers, reiskosten en het zelfs op het afdrukken van leermateriaal niet meer nodig zijn. De deelnemers kunnen al hun trainingen online uitvoeren, wat betekent dat je een aanzienlijk bedrag kunt besparen op het budget voor persoonlijke ontwikkeling. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het printen van 50 handleidingen en het boeken van een hotelkamer voor een ingevlogen docent, omdat alle informatie die de deelnemers nodig hebben in het LMS staan en online te volgen zijn.

5. Minder tijd kwijt aan leren & studeren

De studietijden kan aanzienlijk worden verkort met een Learning Management System, door het feit dat het deelnemers alleen de informatie geeft die ze nodig hebben op een directe en georganiseerde manier. Daarbij geeft het deelnemers de gelegenheid om in hun eigen tempo te leren. Dus in plaats van eerst een langdurige online training moeten volgen, kunnen deelnemers, naargelang hun kennis en ervaring, eenvoudigweg de online modules aanklikken die ze nodig hebben en de nieuwe kennis in een fractie van de tijd opnemen.

Conclusie

Met een LMS kun je jouw werknemers of collega’s de mogelijkheid bieden om op een eenvoudige en stimulerende manier te leren en zich te ontwikkelen. Dit zal hen helpen om persoonlijke ontwikkelingsdoelen te bereiken. Dit maakt een LMS een kosteneffectieve en efficiënte oplossing voor meer waardevolle medewerkers en collega’s.

Meer over persoonlijke ontwikkeling

Wat wil ik? Ken jezelf!Wat wil ik? Ken jezelf!Wat wil ik? Hoe word ik gelukkig? Hoe kan ik leven met passie? Welke persoonlijke ontwikkeling moet ik doormaken om gelukkig te zijn? Welke persoonlijke waarden dragen bij om geluk in mijn leven te brengen? Wat is echt belangrijk in je leven? Ken jez…Roberta, 23-05-2011
Identiteitsontwikkeling: persoonlijke en sociale identiteitIdentiteitsontwikkeling: persoonlijke en sociale identiteitEen mens is doorheen zijn leven op zoek naar een positief zelfbeeld en de daarmee gepaard gaande goede zelfwaardering. Zelfwaardering ontstaat niet zomaar, het is iets dat voortvloeit uit sociale en persoonlijke ontwikkeling. Ieder mens heeft een zek…Brunos, 29-06-2011
Werk aan je persoonlijke ontwikkeling  maar hoe?Werk aan je persoonlijke ontwikkeling maar hoe?Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent dat je inzicht krijgt in je talenten en tekortkomingen en hier je voordeel mee doet. Makkelijker gezegd dan gedaan, hoe doe je dit in de praktijk?Esthercita79, 22-11-2011