Hoe maak je een smoothie

Lekker smoothies maken

Smoothies zijn de nieuwste hype in gezondheidsland. En niet zonder reden, want smoothies kunnen je een enorme energie- en vitamineboost geven. Hoe maak je een smoothie? Een evenwichtige smoothie bestaat uit een groente- of fruitbasis, een vloeistof, mineralen en vet. Kies je bijvoorbeeld voor een groene smoothie, neem dan een handje rauwe bladspinazie, wat water, een eetlepel chlorella of spirulina, en wat kokosolie. Heerlijk verfrissend.

Voor een sportieve smoothie neem je wat bananen, kwark of volle yoghurt, wat macapoeder en een handje walnoten. Zo krijgen je spieren meteen de boost die ze nodig hebben. Met smoothies kun je eindeloos variëren, en je kunt het heel simpel houden. De meeste ingrediënten heeft bijna iedereen wel in huis. Bekijk in de onderstaande infographic hoe je met basisingrediënten een heerlijke smoothie kan maken. Elke dag een andere, zonder veel moeite.

Hoe maak je een smoothie: basisrecept

In deze infographic kun je zien hoe je eenvoudig een smoothie kun maken. Helemaal naar je eigen smaak, iedere dag weer. Het werkt als volgt:

  1. Kies je groente, bijvoorbeeld spinazie, sla of rauwe broccoli
  2. Kies een stuk fuit, bijvoorbeeld apple, kiwi, banaan, mango, wortel of komkommer
  3. Kies basis vloeistof. Dat kan zijn (soja)melk, yoghurt, vruchtensap of water
  4. Blenden en smullen maar

Snel afvallen? Doe de 21 dagen smoothie challenge!

Groene Smoothie Challenge E book 1 - hoe maak je een smoothie

Doe mee met de 21 dagen Groene Smoothie Challenge! We dagen je uit om vaker een groene smoothie te drinken! Waarom? Groene smoothies zijn lekker, makkelijk te maken en super gezond! Met een groene smoothie per dag krijg je in een keer heel veel voedingsstoffen binnen en begin je je dag dus met een frisse portie energie. Wat wil je nog meer? Tijdens de Groene Smoothie Challenge van Miss Natural dagen we je dan ook uit om zelf te zien wat een dagelijkse groene smoothie voor jou kan doen, door 21 dagen lang elke dag een groene smoothie te drinken! Doe je mee? Een groene smoothie is gezond en makkelijk te maken. Bovendien is het een erg eenvoudige manier om de smaak van de groente te verbergen met zoet fruit. Groene smoothies vormen een zeer voedzame maaltijd: je hebt binnen een mum van tijd je dagelijkse portie groente en fruit binnen. En, ook niet onbelangrijk, het is ook nog eens hartstikke lekker!

Voor iedere dag een groene smoothie

smoothie maken

Smoothie maken: makkelijk & o zo gezond

Hoe maak je een smoothie: meer recepten

[infonu keyword=”smoothie” output=3]

1 gedachte over “Hoe maak je een smoothie”

  1. echt heel lekker de smoothie! ik maakte een perfecte combinatie met broccoli,druiven, een appel en yoghurt! klinkt misschien niet heel lekker maar is het wel!

Reacties zijn gesloten.