Pannenkoeken
Pannenkoeken

Zelf snel pannenkoeken maken!

Pfannkuchen, poffertjes, blini’s, crêpe en pannenkoeken zijn eigenlijk allemaal variaties op de ouderwetse pannenkoek. Je hebt bloem, ei, melk en zout nodig voor de basis. In de supermarkten vind je kant en klare mixen waar je alleen melk of water moet toevoegen. Tegenwoordig zijn er zelfs kant en klare flessen waar je niks meer aan hoeft toe te voegen.

In Amerika eten ze de pannenkoek net iets anders dan bij ons. Ze voegen meer rijsmiddelen toe en gebruiken karnemelk. Hierdoor krijg je een hogere, dikkere pannenkoek, die men veel eet als ontbijt.

Wist je dat er op 30 maart een heuse pannenkoekendag is? Duizenden kinderen die gezellig pannenkoeken bakken. Pannenkoeken kun je eigenlijk nooit zat zijn, maar wil je toch meer variatie hebben we hieronder een aantal voorbeelden staan.

Hoe maak je pannenkoeken: variërende recepten

    Pannenkoeken

    Basisdeeg voor Pannenkoeken.Van hartige tot en met zoete creatie`s om te toveren.

    INGREDIENTEN

    250 gram zelfrijzende bloemEen halve liter melk2 dikke eieren1 zakje vanillesuikerEen snuifje zout25 gram bakboter

    Voorbereiding

    Je neemt een kom en doet daar de eitjes in, doe er daarna een snuifje zout bij.Doe de melk erbij goed mixen en de bloem schep voor schep in de kom.Daarna moet je goed kloppen zodat geen klonters meer zijn in het deeg.

    Bereidingswijze

    Stop wat boter in de pan en laat het goed heet worden, maar niet verbranden. Hierbij is het van belang dat de hete boter in alle hoeken van de pan komt zodat de pannenkoek niet gaat aanbakken. Pak vervolgens een goede sauslepel om een klein beetje beslag in de koekenpan te gieten. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt wordt maar gebruik niet te veel: dunne pannenkoeken zijn minder machtig en stukken lekkerder. Bak de pannenkoek op een laag vuur totdat hij goed doorbakken is. Om de pannenkoek aan beide kanten, lekker bruin te hebben, is het nodig om de pannenkoek om te draaien. Doe dit door middel van een spatel wanneer de bovenkant van de pannenkoek droog is of als alle belletjes zijn verdwenen. Schud wat heen en weer om het omdraaien van de pannenkoek te vereenvoudigen. Hij is klaar als bij zijden een mooi goudbruin kleurtje hebben.Houdt de pannekoeken warm door een pan op het vuur met warm water te plaatsen en hier op een bord voor de pannekoeken.

    • Nederlands
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op11-06-2011
    • Nederlands
    •  0-10 min.

    marjaerich

      Pannenkoeken!INGREDIENTEN

      Nodig voor 3 a 4 grote pannenkoeken:, 100 gram bloem of pannenkoekenmeel -, 2 gram zout -, 1, 5 dl melk -, 1 ei -, 20 gram boter.

      • Kinderkeuken Hoofdgerecht
      •  10-20 min.
      • Geplaatst op08-10-2000
      • Kinderkeuken Hoofdgerecht
      •  10-20 min.

      gerada_vandijk

        Pannenkoeken:INGREDIENTEN

        Voor 12 a 15 pannenkoeken:, 250 g bloem -, 2 eieren -, 1 soeplepel olie -, 1 1/2 glas water -, een snufje zout.

        • Belgisch Nagerecht
        •  0-10 min.
        • Geplaatst op30-01-2003
        • Belgisch Nagerecht
        •  0-10 min.

        josianenijssen