Eerste iPhone voor kinderen: hier moet je aan denken?

iphone kinderen - iphone kinderen

Eerste iPhone voor kinderen: hier moet je aan denken?

Het lijkt gisteren dat je kind nog baby was. Nu wordt het alweer tijd voor zijn of haar eerste telefoon. Je hebt geprobeerd om er zo lang mogelijk mee te wachten, maar inmiddels heb je geen andere keus meer. Bijvoorbeeld omdat je kind nu naar de middelbare school gaat. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om je kind eerst een oude telefoon van jezelf te geven, maar het heeft ook voordelen om voor een nieuwe telefoon en dan met name voor de iPhone te kiezen. In dit artikel leggen we uit waarom en vertellen we waar je aan moet denken bij het kopen van een nieuwe iPhone voor jouw kind.

Met of zonder abonnement?

Misschien vraag je je af of je je kind een iPhone 13 met abonnement of zonder abonnement moet geven. Het voordeel van een abonnement is dat je precies weet wat je hier maandelijks aan kwijt bent. Het nadeel is dat je kind ongemerkt buiten zijn of haar bundel kan bellen, internetten of sms’en. Hierdoor kan je onverwachts voor hogere kosten komen te staan. Kies je voor prepaid? Dan is het niet mogelijk om meer te bellen of te sms’en als het tegoed op is.

Let op: het is niet mogelijk om een abonnement op naam van een minderjarige af te sluiten. Daarom zal deze altijd op de naam van de ouders komen te staan. Jij bent dus verantwoordelijk voor de kosten. Maak dus goede afspraken met je kind.

Waarom een iPhone het meest geschikt is voor kinderen

De tijden veranderen. Waar jij als kind nog nooit een mobiele telefoon in je handen had gehouden, weten de meeste peuters nu al de meest complexe smartphones te bedienen. Op een gegeven moment ontkom je er dan ook niet meer aan om een telefoon voor je kind te kopen. Dit is uiteindelijk ook echt nodig. Zeker wanneer hij of zij naar de middelbare school gaat. Handig om zo bereikbaar te zijn, maar ook vaak nodig om in contact te blijven met leerkrachten en de klas. Maar waarom zou je dan voor een iPhone kiezen?

Het grote voordeel van een iPhone is dat Apple meerdere functies heeft ingebouwd om extra toezicht te leveren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de iPhone van je kind te koppelen aan jouw eigen telefoon. Zo kan je zijn of haar handelingen precies in de gaten houden. Bovendien heb je controle over hetgeen je kind koopt en kun je controleren hoe lang hij op zijn telefoon zit. Ook is het mogelijk om de locatie van je kind te volgen. Zo weet je altijd precies waar hij is. Ook handig wanneer de telefoon kwijt of gestolen is. Deze extra functies maken de iPhone extra aantrekkelijk voor kinderen.

Investeer in een goed hoesje

Het is natuurlijk belangrijk dat je kind zuinig om leert te gaan met zijn telefoon. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Investeer daarom altijd in een goed hoesje om zoveel mogelijk krassen en deuken te voorkomen. Het is tevens slim om het hoesje te combineren met extra gehard glas. Het glas is het meest kwetsbare deel van de iPhone en zo voorkom je dat deze bij een simpele valpartij direct minder goed werkt.