Tips voor thuiswerkers

tips voor thuiswerken - tips voor thuiswerkers

Tips voor thuiswerkers: zo blijf je productief en vitaal

Thuiswerken, voor de een is het een uitkomst en voor de ander is het een kwelling. Toch kun je thuiswerken zo efficiënt en plezierig maken als je wilt. Met de kans dat je komende jaren vaker thuis zult werken of wanneer je jouw carrière een ommezwaai naar het thuiskantoor geeft, is het belangrijk om thuis zo productief aan de slag te kunnen. Wil je weten hoe jij langdurig thuiswerken zo optimaal mogelijk kunt realiseren? Lees dan gauw verder voor handige thuiswerktips.

Ergonomisch werken voor het beste resultaat

Had je op kantoor zo’n fijne bureaustoel en een handige werkplek? Dat kan dan weleens omschakelen zijn, wanneer je thuis aan de keukentafel werkt. Het is van groot belang dat je niet alleen een eigen werkplek hebt in huis, maar ook dat deze plek ergonomisch werken toestaat. Dit doe je door niet zomaar aan de keukentafel te werken op een houten eetkamerstoel, maar door te investeren in een goede bureaustoel. De beste bureaustoel voor het thuiskantoor biedt comfort en stevigheid. Zo kun je de hele werkdag ongestoord aan de slag. Je voorkomt hierdoor rug- en nekklachten door een slechte werkhouding. Door klachtenvrij aan het werk te kunnen, behaal je de beste werkprestaties vanuit huis.

Een eigen plek

Het is best gezellig om in huis te werken. Maar wanneer je een druk gezinsleven hebt of veel afleiding hebt in huis, kan dit de productiviteit in de weg staan. Het is fijn om een eigen plek te hebben waar je al jouw werk gerelateerde spullen kunt laten staan. Zo hoef je niet voor het avondeten eerst de hele tafel op te ruimen en je kunt ongestoord werken op jouw eigen plek. Tover de zolder bijvoorbeeld om tot thuiskantoor of werk op een slimme manier met de overige ruimtes in jouw woning. Een eigen werkplek in een thuishuis kan voor heel wat rust tijdens het werken zorgen en zo heb je ook een goede scheiding van jouw werk- en thuissituatie.

Een goede internetverbinding

Wanneer je thuiswerkt zul je via online verbindingen in contact staan met het hoofdkantoor. Vergaderingen kunnen eenvoudig vanuit huis via Zoom, Skype of Teams. Het is dan wel zo praktisch dat jouw internetverbinding dit toestaat. Investeer in snel internet met een goed bereik. Zo kun je ook boven op zolder moeiteloos de vergadering zonder haperingen beleven. Vraag eventueel aan jouw werkgever voor de vergoeding van jouw internetabonnement voor thuiswerken.

Blijf bewegen

Voorkom dat je thuis in een sleur raakt en voorkom dat je alleen maar binnen zit. Neem voldoende pauze, ook thuis. Dit hoeft niet enkel een koffiepauze in de keuken te zijn, maar benut jouw pauzes thuis om ook te blijven bewegen. Wandel een half uurtje tijdens jouw lunchpauze. Dit is goed voor jouw lichaam en geest. Je voorkomt dat je de hele dag in een zithouding zit en kunt ook weer met frisse energie aan de slag. Het doorbreekt de sleur van jouw thuiswerkdag.

Thuiswerken kan optimaal zijn, wanneer je dit goed weet te bewerkstelligen. Zorg voor een optimale productiviteit door je niet af te laten leiden en een eigen werkruimte in huis te zoeken. Zorg ook voor ergonomisch gemak door te investeren in een goede bureaustoel. Hier heb je jarenlang plezier van en zo kun je werk gerelateerde lichamelijke klachten voorkomen. Zorg iedere dag voor een frisse portie energie door er ook eens uit te gaan. Zet een half uurtje beweging ook in jouw planning voor de thuiswerkdag. Met deze thuiswerktips voor een goede thuiswerkplek kun je altijd goed thuiswerken. of dit nu tijdelijk is of langdurig.

Meer over thuiswerken:

[infonu keyword=”thuiswerken” output=3]