Hoeveel verdien met 1 miljoen views op YouTube?

youtube geld verdienen

Geld verdienen via YouTube, steeds meer mensen wagen een poging. Aanval namelijk veel geld aan het delen van video’s te verdienen. Sommigen zijn hier stinkend rijk mee geworden. Ze lopen nu als een trotse moneymakers rond. Benieuwd hoeveel je krijgt voor 1 miljoen views op YouTube? Ik deed hier onderzoek naar.

Niet voor iedereen geschikt

Het is belangrijk om te weten dat geld verdienen met YouTube niet voor iedereen geschikt is. Dit komt omdat ontzettend veel mensen dit proberen. Hierdoor ervaar je veel concurrentie. Inmiddels staan er miljarden filmpjes op YouTube, zie hier maar eens tussen te komen. Of op zijn minst op te vallen.

Daarnaast stelt YouTube een aantal voorwaarden om er geld mee te mogen verdienen. YouTube eist dat je kanaal binnen 12 maanden voor 4000 uur of langer moet zijn bekeken. Dit betekent dat je eerst een tijd bezig bent met het opbouwen van abonnees. Of dat je er alles aan moet doen dat je video’s knettergoed worden bekeken.

De gemiddelde verdiensten

Maak je leuke video’s? Dan kun je hier zeker geld mee verdienen. Soms lukt het om er een fulltime inkomen uit te halen. De vraag is wat je als YouTuber nu echt verdient. De bekende vlogger Enzo Knol verdient maandelijks ongeveer € 35.000. Of verdiende, hij is niet meer zo populair als vroeger.

De meeste beginners komen niet boven de € 100 per maand uit. Je moet hard werken om het inkomen te laten groeien. Bedenk wel dat je niet alleen geld verdient door het tonen van advertentie maar ook omdat je voor promoties. Bekende YouTubers promoten best veel.

Zoveel krijg je voor 1 miljoen views op YouTube

Stel dat het je lukt om 1 miljoen views met een video of meerdere video’s te behalen. Per dag, per maand of misschien wel per jaar. Maar wat verdien je ermee?

Het is bekend dat YouTube gemiddeld € 0,001 per view betaalt. Dit kan in sommige gevallen meer zijn, soms tot wel € 0,005 per view. Maar dan moet je er even niet van uitgaan. Laten we het minimum erbij nemen. Dit is wat je krijgt voor 1 miljoen views op YouTube: duizend euro.

Laat ik weer even wat video’s van Enzo Knol erbij nemen. Gemiddeld halen die na 1 jaar tussen de 300.000 en 900.000 weergaven per video. Neem even een gemiddelde van 500.000 weergaven in een jaar tijd. Dit betekent dat Enzo per video ongeveer € 500 per jaar verdient. Na dit jaar lopen de verdiensten flink terug, de filmpjes zijn tenslotte sterk verouderd.

Enzo publiceert zeven filmpjes per week. Dat zijn er 364 per jaar. Oftewel 364 x € 500 = € 182.000. Dat maakt een dikke € 15.000 per maand. Ja, zijn inkomen is tegenover enkele jaren geleden flink teruggelopen, zo niet gehalveerd. Maar het is nog steeds een mooi bedrag wat hij alleen met het tonen van filmpjes verdient.

Het aantal euro per 1000 views op YouTube

Het kan natuurlijk dat je nooit aan de 1 miljoen views komt. Maar dat het je wel lukt om 1000 views te behalen. Wat je dan verdient? Ongeveer 1 euro. Ik weet het, het is niet veel. Maar alle kleine beetjes helpen. Investeer elke euro verstandig. Niet in een euroknaller bij de McDonald’s (dat is wel lekker) maar in crypto, aandelen of bedrijven. Misschien wel vastgoed of kunst. Dan maak je van die ene euro een groter bedrag.

En hoeveel verdien je met TikTok per 1000 views?

Het is altijd kiezen tussen YouTube of TikTok. Het zijn twee platforms die om video’s te draaien. YouTube trekt een heel breed publiek terwijl op TikTok veel jongeren aanwezig zijn. Verdien je per 1000 views op TikTok meer of minder dan op YouTube? Beduidend minder: met 1000 views ontvang je op TikTok tussen de drie en acht cent. Dat is echt veel minder dan bij YouTube.

Dus: wanneer je een platform zoekt waar je het meeste verdient, dan moet je zeker voor YouTube kiezen. Aan de andere kant is de concurrentie hier ook veel groter. Maar je trekt wel weer een breder publiek. Niet alleen jongeren maar ook volwassenen, senioren, ondernemers en huisvrouwen. Wanneer dit soort mensen tot je doelgroep behoren, kun je er aardig aan verdienen.

Zo word je in YouTube-ster

Het klinkt geweldig: flink betaald krijgen voor 1 miljoen views. Maar hoe word je een YouTube-ster? Hieronder wat tips en ideeën.

Ten eerste is het belangrijk dat je bij de tijd blijft. Maak video’s rondom onderwerpen die nu spelen. Hiermee trek je de aandacht en zorg je voor interactie.

Het helpt ook om reacties of parodieën op bestaande video’s te maken. Bekijk video’s van beroemdheden en maak hier je eigen verhaal aan. Of reageer juist op de video van zo iemand. Dat kan een hoge entertainmentwaarde hebben.

Je zou ook met bekende YouTubers samen kunnen werken. Bijvoorbeeld door het afnemen van een interview. Of om samen een video te maken. De bekendheid moet hier wel toe bereid zijn. Je moet dus een geweldig idee hebben, wil zo iemand erin meegaan.

Een andere optie is om af en toe een YouTube bijeenkomst te bezoeken. Je ontmoet mensen die geld verdienen met YouTube. Misschien hebben ze nog goede ideeën of tips waar je mee aan de slag kunt.

Maak regelmatig nieuwe content. Dit betekent dat je minimaal eenmaal per week een nieuwe video maakt en uploadt. Wanneer je dit niet doet dan gaat het publiek je vergeten. Zorg dus dat je online aanwezig bent.

De inkomsten opgeven aan de belastingdienst

Er is nog iets dat je moet weten: de inkomsten zijn altijd bruto. Je moet namelijk inkomstenbelasting betalen. YouTube regelt dat niet, het is iets dat je zelf moet doen. Bij je aangifte geef je daar inkomsten op bij het gedeelte ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’. De belastingdienst berekent hoeveel je moet betalen. Soms hoef je helemaal niks te betalen, dit is het geval wanneer de inkomsten laag uitvallen.

Het kan dat je in de toekomst een bedrijf start en YouTube video’s deelt. De verdiensten vallen dan onder omzet van het bedrijf. Dit geef je ook bij de belastingdienst op. Vervolgens betaal je hier inkomstenbelasting over. Wat overblijft is helemaal voor jezelf. Investeer dit in je woning, een mooie auto of misschien wel betere apparatuur om YouTube filmpjes te maken.

Koop je een nieuwe vlogcamera of iets anders om online je geld te verdienen? Dit soort zaken mag je aftrekken van de omzet of inkomsten. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Het is wel belangrijk dat je de bonnetjes of facturen van je aankopen goed bewaard. Die heb je nodig om aan de belastingdienst te laten zien dat je een (zakelijke) investering hebt gedaan. Bewaar de facturen gedurende vijf jaar bij je administratie.