Dit is waarom sim only abonnementen steeds populairder worden

sim only abonnement

Dit is waarom sim only abonnementen steeds populairder worden

Ben je toe aan een nieuw telefoonabonnement? Dan staat je een flinke zoektocht te wachten. Het aanbod is namelijk immens groot. Je bent hier zo een hele dag zoet mee. Misschien ben je dan zelfs nog geen steek verder. Want hoe maak je een keuze? Hoeveel geheugen heb je nodig? Hoe snel moet het internet zijn? Wil je een abonnement met of zonder smartphone? En… welk toestel past dan bij jou?

Al deze vragen terzijde speelt natuurlijk ook het budget nog een grote rol. Zeker nu alles alleen maar duurder lijkt te worden, is het slim om goed op je maandelijkse lasten te letten. Geen wonder dat sim only abonnementen de afgelopen tijd veel populairder zijn geworden. Zij zijn overduidelijk goedkoper dan andere abonnementen en bieden tal van voordelen. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten.

Budgetproof

Een van de grootste voordelen van sim only is dat het natuurlijk een stuk goedkoper is dan een abonnement met toestel. Dat is ook logisch. Bij een abonnement met toestel betaal je immers niet alleen de telefoonkosten, maar ook maandelijks een x-bedrag ter afbetaling van het toestel. Bij een sim only abonnement kies je ervoor om zelf een toestel aan te schaffen en enkel de data die je verbruikt te betalen. Zo ben je in veel gevallen niet meer dan een tientje per maand kwijt, terwijl je bij een abonnement met toestel toch al snel aan veertig á vijftig euro moet denken. Dit is natuurlijk nog voordeliger wanneer je een oud toestel kunt gebruiken.

Meer keuzevrijheid

Als je altijd voor een abonnement met toestel kiest, zal je bij het aflopen van het abonnement pas in staat zijn om de telefoon jouw eigendom te doen. Dan is hij immers pas afbetaald. Op dat moment krijg je echter ook van je provider al direct een heleboel nieuwe ‘aanbiedingen’ doorgestuurd. De mogelijkheid om weer een nieuw abonnement met nieuw toestel af te sluiten. Veel mensen doen dit dan ook.

Gek eigenlijk, want zo beperk je jezelf enorm in je keuzes. De provider biedt namelijk niet alle telefoons aan. Bovendien zit je door het afsluiten van zo’n abonnement ook al snel twee jaar vast aan je telefoon. Wat als deze onverhoopt kapot gaat? Dan zit je straks aan dubbele abonnementskosten vast!

Dat is bij een sim only abonnement niet. Je kunt de simkaart eenvoudig in een andere telefoon stoppen en weer verder gaan. Je bepaalt bovendien helemaal zelf voor welke telefoon je kiest en geniet zo dus van meer keuzevrijheid.

Korte looptijd

Doordat je geen toestel af te betalen hebt, zien we ook dat de loopduur van het contract meestal veel korter is. Er zijn zelfs sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn! Dat betekent dat je nooit al te lang vastzit aan een abonnement. Bevalt het toch niet? Of merk je dat het elders goedkoper kan? Dan stap je gewoon over.