Hoe moet je een aquarium schoonmaken?

Aquarium schoonmaken
Aquarium schoonmaken: een karwei

Leuk, een aquarium! Tot dat de ruit van het aquarium vol zit met groene puntalg en je aquariumplanten overwoekeren.
Een aquarium zou altijd een decoratieve toevoeging in je huiskamer moeten zijn. En dat is ook prima mogelijk zonder daar uren kwijt aan te zijn. Het is gewoon een kwestie van goed schoonmaken. Waar veel mensen mee zitten is de vraag, hoe moet je een aquarium schoonmaken?

Hieronder krijg je praktische tips en hulpmiddelen om je daarmee te helpen.

Hulpmiddelen in de strijd tegen vuil

Er zijn een aantal hulpmiddelen om je aquarium schoon te maken. Om te beginnen het kopen van de juiste hulpmiddelen. Zelf gebruik ik een sponsje waar de binnenkant krasvrij kan worden schoongemaakt en de alg niet in het water terecht komt. Anderen hebben een voorkeur voor een magneet omdat je dan niet met je arm het water in hoeft. Het nadeel van een magneet is echter dat de kans op krassen toeneemt. Ook is het mogelijk om een enkelvoudig scheermesje te gebruiken om je aquarium schoon te maken.

Beste tip voor het schoonmaken

Eigenlijk is de beste methode om het aquarium schoon te maken, het aquarium schoon te houden. Dat betekent rot vuil eruit halen, niet te veel voedingsstoffen gebruiken en zorgen voor een balans in je aquariumwater. Ook kun je algen-eters kopen om het vuile werk voor je te doen.

Tot slot

Kijk ook eens naar de locatie van je aquarium. Staat deze toevallig in direct zonlicht? Dan zal je aquarium in een mum van tijd vol zitten met algen. Voorkom directe blootstelling aan zonlicht. De beste oplossing is tevens een oud gezegde: voorkomen is beter dan genezen.

Op zoek naar Aquarium producten?